ALASELKÄKIVUN YLEISIN TODELLINEN SYY ON SELVÄ – PIILOTELLAAN

Vessin paljastava kommentti Hs 240119

https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005975486.html

Alaselän kivulla on erittäin looginen ja selvä syy:HUONORYHTINEN ISTUMINEN

Selän pyöreys avaa fasettinivelet (nikamien väliset tukipinnat, jotka kantavat 30 % painosta) ja näin välilevypaine kasvaa.

Välilevy joutuu samalla myös vaurioittavaan kiilamaiseen ulospäin suuntautuvaan puristukseen, mikä altistaa myös välilevytyrälle eli prolabsille.

Selän pyöreys venyttää ja jännittää alaselän pehmytkudokset ja lihakset, mikä romahduttaa veren- ja imunestekierron. Näin alaselän kudosten jätteenpoisto, hapen- ja ravinteiden saanti hidastuu.

Tilannetta pahentaa vielä se, että alimman lantionikaman (L5) ympäri ei kulje nikamavaltimoa muiden nikamien tapaan, joten L5-L4 välilevyn ravinteiden ja hapen saanti jää muita huonommaksi.

Kaikenlaisesta amatöörimäisestä lörpöttelystä riippumatta, em. ilmiö eli luonnoton istuminen vastaa yli 90 %:sti alaselän rappeutumista ja kivuista. Toinen suuri riskitekijä on pitkäaikainen työskentely kumarassa, mikä myös lisää alaselän painetta. Koneiden ja autojen ajossa, heilunta ja tärinä on myrkkyä valmiiksi huonoryhtiselle selälle.

Estokeino on helppo:

Istutaan keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla lantiosta kevyillä vaatteilla, mistä tulee lähes automaattisesti hyvä ryhti ja tärkeää mikroliikettä (= lihasaktiivisuus, josta verenkiertoa) alaselkään.

Hyvä ryhti pitää tukevat fasetit kiinni, vähentää välilevypainetta ja rentouttaa kudoksia ja parantaa nestekiertoa.

Kevyt vaatetus helpottaa sitä, että genitaalit ja lantionpohja hyötyvät keskiraosta vähentämällä niihin tulevaa painetta, mikä tavallisessa tuolissa leviää lantioaukon kautta myös lantion sisälle, sairastuttaen siellä useita elimiä naisilla ja miehillä.

Tätä yksinkertaista ja järkeenkäypää estokeinoa peitellään, koska selkäkipuisia on valtavasti (n. 800.000) ja he ovat merkittävä sairaanhoidon liikevaihdon tekijä tutkimuksineen, kipulääkkeineen ja n. 20.000:ne selkäleikkauksineen.