ALUSHOUSUTTOMUUS ON FIKSUINTA

Vessin asiantuntijakommentti Hs 261219
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006354585.html

Nykyään alushousujen pitäminen pitää taas asettaa kyseenalaiseksi epärationaalisena tapana.
Ainakin Suomessa lähes kaikissa vessoissa oleva alapesusuihkut puhdistavat paljon paperia paremmin ja alapäähän jää pesusta puhdas ja raikas olo.
Lämmön takia alushousuja ei tarvita kuin kylmissä maasto-oloissa. Lantio on kehon massiivisin osa, jossa lämpöä kyllä riittää, myös miehen genitaaleille, pienen totuttelun jälkeen.
Väistämätön pintapuristus alushousujen kuminauhoista ja resoreista estää virtailuja ihon alaisissa mikro- ja jopa makrosuonissa (lymfa, laskimot, valtimot) ja siten edistää selluliitin ja muodostumista pakaroihin ja alaraajoihin ja jopa suonikohjuja. Erityisesti naisilla näkee usein housujen ”läpi” haitallisen kireitä pakaraan painuneita alushousun reunoja.
Miehillä alushousut painavat kivekset kiinni kehoon, jolloin niiden lämmönsäätelymekanismit (4 kpl) eliminoituvat. 33 asteen optimilämmöstä poikkeaminen ylöspäin huonontaa sekä spermaa että vähentää testosteronia.
Naisilla hautovat alushousut lisäävät bakteereja genitaalialueella ja siten tulehdusriskiä. Kuukautisten tai valkovuodon aikana alushousut ovat tietysti hyvin perustellut (paitsi jos käyttää kuukuppia), mutta silloin housut kannattaa valita terveellisesti, että ne ovat ilmavat ja ehdottomasti yhtään mistään puristamattomat.
Miehillä ja naisilla alushousuista on haittaa, kun haetaan terveellisintä istuntaa keinuvalla keskiraollisella ja anatomisesti hyvin muotoillulla satulatuolilla, jossa genitaalien pitäisi sopia istuimen keskirakoon.
Alushousut lisäävät myös lantionpohjaan tulevaa haitallista painetta em. istuimella, jolla koetetaan estää raon avulla sisälantioon tulevaa hyvin haitallista istuma-aikaista painetta.