BIOLOGINEN VAI KEMIALLINEN RUUAN TUOTANTO JA ELINTAPA?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 51120

Linkki artikkeliin

Jutussa kerrotaan arvokkaasta ja toimivasta tutkimuksesta ja koetoiminnasta biologisessa torjunnassa.

Näin on saatu hyviä tuloksia, vaikka tutkimusta on tehty vielä suhteellisen vähän ja pienillä resursseilla.

Miksi biologinen torjunta ja luomutuotanto eivät ole enemmin käytettyjä, vaikka niilläkin satotaso voidaan turvata ja oikeat menetelmät löytää tutkimuksen tuloksena?

Syy on tietenkin kansainvälinen suurteollisuus, joka myös kotieläinten, ihmisten ja peltoviljelyn terveydenhoidossakin (lääkkeet) haluaa saada kovat kemikaalinsa myydyksi.

Synteettisillä kemikaaleilla horjutetaan luontoa, tapetaan lajeja ja heikennetään ravintoketjussa olevien terveyttä, kuten nyt laajalti tapahtuu.

Toinen toisensa jälkeen peltomyrkyt on kielletty ennen pitkää viime vuosikymmeninä. Näennäisen ”helppoutensa” takia maailma on opetettu toimimaan kemikaaleilla, vaikka riskejä ei hallita. Tästä on osoituksena mm. selvät muutokset hormoni ja lisääntymisterveydessä eläimillä ja ihmisillä sekä syövän yleistyminen.

Maapallolla ei pitkän päälle ole varaa kemialliseen ruuan tuotantoon pahenevien haittojensa takia, vaikka nyt valtavirta tuotannosta, markkinat, tutkimus, neuvonta ja jopa viranomaistoiminta sinne päin ohjaavatkin.

Me tarvitsemme luomutuotantoa, luontaista mutta älykkäästi hoidettua eläintuotantoa ja sairauksien ennaltaehkäisyä terveellisten elintapojen ja pääasiassa lääkkeettömien hoitojen kautta.

Mm David Attenboroughn vaikuttava hiljan ilmestynyt dokumenttikin monien muiden asiasta tehtyjen dokumenttien tapaan ohjaa ihmisiä puhuttelevasti toimimaan luonnon kanssa sopusoinnussa kemikaaleilla puoskaroinnin sijaan.