GLYFOSAATTI TUHOAA MYÖS PÖLYTTÄJIÄ

Vessin HS kommentti erittäin haitallisesta kasvimyrkystä 300918

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005847520.html

 

On aivan loogista, että glyfosaatti tappaa mehiläisiä, sen kemia tuntien.

Glyfosaatti on monipuolinen pahis, vaikka Monsanto ”lobbaamiensa” virkamiesten avulla yrittääkin toista todistella.

Se on lähes varmasti paha hormonihäiritsijä ja pahentaa myös lasten riskiä sairastua autismiin. Hormonihäiritsijöistä saamme erityisesti kiittää repsahtavasta lisääntymisterveydestämme vähenevine lapsimäärineen ja lisääntymiskyvyttömine perheineen ym. sukupuolisuuteen liittyvistä ongelmista.

Se on myös varmasti karsinogeeninen aine.

Päinvastoin kuin valmistajayhtiö yrittää uskotella, se säilyy hyvin maaperässä. Tässä lehdessä julkaistiin joku viikko sitten tutkimus, jonka mukaan Suomenkin peltomaassa on sinne kumuloitunutta glyfosaattia yli 2 kg / ha, mikä on suuri määrä haitallista kemikaalia.

USA:ssa on annettu ensimmäinen tuomio glyfosaatista syöpään sairastuneen hyväksi ja mojova 270 milj. USD korvaussumma. Näitä oikeudenkäyntejä on tulossa jonossa pilvin pimein.

Lääketehdas Bayer ei tiennyt millaisen käenpojan se sai riesakseen ostaessaan Monsanton. Ehkä Monsanton umpijuonikkaat pelimiehet aavistivat näin käyvän ja pystyivät rahastamaan sijoituksensa kaupalla. Jenkit siis jymäyttivät eurooppalaisia oikein tukevasti.

Kaikki haittavaikutukset yhteen laskien glyfosaatti olisi pitänyt kieltää vähintään 10 v. sitten.
Tämäkin esimerkki osoittaa, että kun pannaan tarpeeksi ”lobbausvoimaa” ja rahaa jonkin asian ajamiseen, mustasta saadaankin valkoinen.
Voi miten hävettävää.
Noiden yhtiöiden johtajat ja omistajat ovat ansainneet kaiken sen paheksunnan mitä heille tulee.

Monsanton mainetta pahentaa vielä täysin epäeettinen GM tuotteiden tunkeminen markkinoille, vaikka rikkakasvit ovatkin alkaneet nopeasti muuntua glyfosaattikestäviksi.