HIILIHYDRAATITKO LAIHDUTUSRUOKAA

Vessin korjaava kommentti Hs 20119

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005951645.html

Jutussa on useita puutteita ja antaa väärän kuvan.

Kun katsomme kassajonoissa ylipainoisia ihmisiä, syy selviää ruokakoriin vilkaisemalla: pullaa, leipää, pastaa, juomia, makeisia.

Tärkeä kysymys: Miksi he valitsevat tällaisia, vaikka tietävät että niiden kanssa lihominen jatkuu.

Vastaus: nopeita hiilareita suolistossa hyväksikäyttävät bakteerit vaikuttavat. On mieliteko, jopa riippuvuus ostaa ja käyttää nopeíta hiilareita, kun niihin on päässyt tottumaan ja huono bakteerikanta on rusastunut.

Täysi sokeri- ja nopeiden hiilareiden paasto 3 viikkoa riittää tappamaan huonot bakteerit ja riippuvuus katoaa. Sen jälkeen voi syödä 1-2 palaa 100 % kokojyväleipää päivässä uudestaan retkahtamatta. Lisättyä sokeria ei ollenkaan.

Elintarviketeollisuus ylläpitää ihmisten nopeiden hiilihydraattien riippuvuutta (mikä lisää myyntiä) ”piilottamalla” 2-8 % sokeria kaikkiin valmisruokiin ja eineksiin, leivät mukaan luettuna. Muunnettu tärkkelys, hunaja, maltodekstriini, fruktoosi, siirapit yms. ovat kaikki sokereja (n. 40 lajia) ja ylläpitävät riippuvuutta.

Erityisen vaarallista on hedelmäsokeri, jota laitetaan eri nimisenä (mm. muunnettu tärkkelys) moneen tuotteeseen ja joka rasvoittaa maksaa, koska sitä ei voida pilkota missään muualla.

Jo monilla ylipainoilla lapsilla on rasvamaksa tietämättään aikuisista puhumattakaan, jotka käyttävät huolettomasti valmis-/roska, vaikka olisivatkin solakoita.

En tunne ainuttakaan solakkaa 60-vuotiasta, joka käyttäisi huolettomasti leipää ja perunaa ja joka olisi terve.

Veren sokerien tasot ovat jatkuvasti kohoamassa, jonka päässä on kammottava diabetes. Sen kulut ovat jo 2.5 mrd ja kovassa nousussa.

Ostakaa 24/7 veren sokeria mittaava mittari, niin näette ja voitte opetella terveellisen ruoka- ja elintavan. Tulette yllättymään.

Huom: Lääke- ja elintarviketeollisuus teettää tutkimuksia, jotta myynti ei laskisi.