HUONOVOINTISUUDEN KASVU POLITIIKAN HAASTE

Vessin kommmentti vaikeaan ja huomaamattomaan meneillään olevaan trendiin hs 160419

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006073328.html

Valitettavasti Peltokangaskaan ei näe suurta hiljaistamuutosta kansan hyvinvoinnissa, joka on viemässä meitä nopeasti pahoinvoinninsuuntaan.

Siinä oireina ovat alakulo- ja masennusoireyhtymät eri ikäisillä, varhais- ja vanhuuden muistisairaudet, lihavuussairaudet, kännykkä-, peli-, päihde-, ym. riippuvuudet, lasten huonovointisuus, uupuminen, elämän mielekkyydentunteen katoaminen, syrjäytyminen ja sosiaalinen paha olo.

Syytekijöinä hallitsematon virike- ja huonouutis-vyöry, hormoni- ja mikrobitoimintaamme muuttavat kemikaalit, aina läsnä olevat älylaitteet ja sähkömagneettiset verkot, joka paikkaan tungettu huono viihde, pinnallinen ajattelutapa, yhä keinotekoisempi ja ravinneköyhempi lohturuoka, eri lähteistä kehittyvä stressi, rapautunut unielämä, tervehdyttävien liikuntatottumusten kutistuminen ja jäsentävän maailmankatsomuksen ja hengellisyyden katoaminen.

Nyt tarvittaisiin laajaa näkemystä, jolla kansan koko hyvinvoinnin kenttää voitaisiin yksinkertaistaa, tervehdyttää ja elvyttää. Siinä työssä pitäisi vastuullisilla toimijoilla eri organisaatioissa olla hyvä koulutus, näkemys, älykkyyttä, taitoja sekä henkisiä ja taloudellisia resursseja.

Hyvinvointi on ihmiskunnalle ollut toistaiseksi niin vaikea laji, että sitä ei ole kansallisilla tasoilla vielä opittu.

Ensin pitäisi tiedostaa tilanne, trendi, syytekijät ja sitten kehittää keinot ja organisoida toteutus.