KEHON VAKAVAA TULEHDUKSELLISUUTTA VOI ESTÄÄ

Vessin kommentti Hs 51119
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006296116.html

Hesarin jutussa oli virheitä.

Välimeren ruokavaliossa ei ole kokojyvää, vain pelkkää valkoista vehnää.

Rypsi-, rapsiöljyissä ja eniten käytetyssä palmuöljyssä on omega-6 linolihappoa, joka todistetusti lisää tulehdusta suolistossa ja on siten vaarallista myös aivoterveydelle. Myös siemen öljyjen kovetusmenetelmä on luonnoton ja epäilyttävä.

Asiantuntijat ”unohtivat” mainita, että tunnetaan monia tehokkaita tulehduksen sammuttajia.  Näitä ovat monet yrtit, lääkekasvit ja terveysvaikutteiset mausteet. Esim. kuusenkerkkä on varsinainen antioksidanttipommi.

Myös D-vitamiini (esim 150 mcg/pv), Zn, Se, Mg, vit. E ja C, Omega-3 öljytabletit, melatoniini, resveratroli, karnosiini, berberiini, gingseng, ashwagandha jne. ovat tehokkaita antioksidantteja ja tulehduksen sammuttajia.
Henkilön, jolla on tulehdusta, kannattaa käyttää tulehduksen sammuttajia vielä tavallista enemmän. Prosessoitu ja valmisruoka lähes poikkeuksetta lisää tulehduksellisuutta (ja ylipainoa) samaten kuin huono suun ja suoliston hoito.

Suolistoterveyteen ihanne olisi syödä 50 g kuitua (10 eri laatua) / 1000 kcal, jota toimistotyöläinen ei saa ilman siementen, marjojen, psyllium yms. kuitulisää.

Hyväryhtinen istuminen (keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla) lisää kehon liikeaktiivisuutta, nestekiertoa ja nopeuttaa suoliston läpivirtausta ja siten vähentää tulehduksellisuutta, jota taas tavanomainen huonoryhtinen istunta lisää.

Keskirako myös parantaa naisilla genitaalialueen nestekiertoa ja siten immuunipuolustuksen tehoa eli ihon läpi päässeiden bakteerien tappamista, kun immuunivasteen suojasolut pääsevät helpommin paikalle verenkierron mukana ja toisaalta immuunikierto toimii tehokkaammin. Sen kudoksista keräämät bakteerit tapetaan sitten lähimmässä imusolmukkeessa.