Keski-ikäisten työntekijöiden terveystuella huikea tulovaikutus

Vessin täydentävä kommentti potentiaalisesti merkittävään asiaan Hs 271218

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005941944.html

Työympäristön terveystuki on myöskin erittäin tärkeä ikääntyville.

Hyvä ergonomia tulee helposti korjattavana asiana laittaa heti hyvään kuntoon, koska sillä on ratkaiseva merkitys hapen saannille (ryhti ja keuhkojen toiminta).

Toisena tärkeänä tulee koko kehon nestekierto (veri ja lymfa), jossa hyvä ergonomia auttaa merkittävästi vähentämällä lihasjännityksiä ja pienentämällä lonkan ja polven nilvelkulmia.

Molemmat em. edut saadaan KESKIRAOLLISELLA KEINUVALLA SATULATUOLILLA ja ehdottomasti puristamattomalla vaatetuksella. Myös monitorit pitää olla oikealla korkeudella ja kyynärpäät tuettu. Tällainen kalustesetti maksaa vain noin tonnin. Siitä tuleva kulu on luokkaa 0.4 €/ pv eli ei juuri mitään.

Kyse on siis vain epäperinteisestä tietoisuudesta, valveutuneisuudesta ja fiksuudesta.

Fiksu yritys antaa henkilöstölle energiaa tuovat vuoden lisäravinteet verovähennyskelpoisesti joululahjana. Noin satasen paketissa (tukkuhinta) on vuoden D-vitamiinit (100 mcg/pv), monivitamiini, Omega3 (1 g/pv), sekä yli 40- kymppisille vielä aivoille tärkeät B12 (pastilli), B9 (1 mg) ja B6 (20 mg).

Liikuntatuki erilaisten harrastusten tukemisen/maksamisen kantaa myös huikean tuoton.

Yrityksen kannattaa yrittää vaikuttaa siihen, että läheisen lounasravintolan ruuassa on oikeasti terveellisiä vaihtoehtoja kuten kalaa, runsaita oliiviöljyllä rikastettuja maistavia salaatteja ja hyviä luonnollisia rasvoja sisältäviä ruokia.

Em. toimet työpäivää kohti maksavat alle euron päivässä mutta vaikutukset työn tuottavuuteen mitataan kymmenissä prosenteissa eli satasissa/pv virkeyden lisääntymisen, vanhenemisen hidastumisen ja sairaslomien vähenemisen kautta.