Kommentti Hyvä Terveys- lehden uutiseen Flunssa pois vitamiineilla 9.3.2018

Uutisen viesti on väärä. Se johtuu siitä että C-vitamiinilla tehdyt kokeet ja tutkimukset on tehty liian pienillä pitoisuuksilla.

Jos otetaan C-vitamiinia flunssapäivänä 2 g 2 tunnin välein ja levätään, sillä on tehokas vaikutus lopettaa flunssa lyhyeen.

Kotimainen patenttisinkkiflunssalääke on myös osoittautunut myös tehokkaaksi ja lopettaa flunssan pääsääntöisesti 1-2 päivään. Näiden kahden yhdistelmä on tietysti vieläkin tehokkaampi.

Sairaanhoitoteollisuus tietysti lobbaa tehokkaita luontais-/ennaltaehkäisyhoitoja vastaan, koska silloin ihmiset ovat paremmassa kunnossa, sairastavat ja syövät kalliita lääkkeitä vähemmän.

Tärkein tässä biokemiassa on D-vitamiini. Jos kehossa pidetään sama määrä talvellakin kuin mikä on aurinkolomalla eli luonnollisen terve n. 150 nmol/l, flunssat harvinaistuvat kovasti ja tämä D-vitamiinin taso estää myös monia muita sairauksia puhkeamasta.

Ruotsissa tehtiin hiljan D-vitamiinia ja auringon ottoa harrastavilla jättikoe 25.000 hengellä. Ne, joilla oli korkein D-vitamiinitaso kehossa, sairastivat syöpää ja muitakin selvästi vertailuryhmiä vähemmän. Ei jäänyt epäilystäkään.