LÄÄKETEOLLISUUSKORRUPTIO VIHDOIN HS:n JUTUISSA

Vessi täydentää HS:n 250217 ansiokasta artikkelia
http://www.hs.fi/talous/art-2000005102770.html
Kiitos suuren työn tehneelle tutkivalle journalistille ja HS:lle, että vihdoinkin terveydenhuoltoa ohjailevia ja korruptoivia rahavirtoja tuodaan julkisuuteen.

Maailman tasolla näistä tanskalainen lääketurvallisuuden tanskalainen asiantuntija prof. Kötzche (2014) kirjoitti hiuksia nostattavan kirjan: Tappavat Lääkkeet ja Järjestäytynyt Rikollisuus. Siinä hän 500 sivun ja yli 800 viitteen teholla selvittää valtavan pimeän ja suorastaan rikollisen lääketeollisuuden ohjaileman koneiston.

Artikkelissa joitakin tärkeitä vaikutuskanavia jäi mainitsematta:

Lääketeollisuus käyttää eri sairauksien potilasyhdistyksiä hyödykseen peitellysti, ja on epäilyttävän hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä myös THL:n kanssa.

Lääketieteen opetus lääketeollisuuden tahdon mukaisesti hyvin farmakologiapainotteista, josta ravitsemuslääketiede ja muut lääkkeettömät hoidot lähes tyystin uupuvat. Tästä opiskelijatkaan eivät pidä. Lisäksi opetuksessa rakennetaan henkeä että lääkkeettömät hoidot ovat huuhaata.

Lääketeollisuus  on välikäsiensä (= yhteistyössä toimivat asiantuntijalääkärit) kautta ohjailemassa myös kansallista terveyspolitiikkaa. Politikkojen maallikkoina pitää ottaa lääkäreiden mielipiteet huomioon terveyspolitiikkaa suunnitellessa. Tietysti siitä tehdään sairaanhoito ja lääkemyönteinen ennaltaehkäisevän sijaan. Lääketeollisuus tekee keinoja kaihtamatta kaikkensa että 2.7 mrd:n lääkemyynti kasvaisi.

Suomen valtio säästäisi miljardeja vuodessa, jos kansallinen terveyspolitiikka olisi tehokkaasti ennaltaehkäisevä. Esimerkkinä ovat liian matalat D-vit. suositukset.

Median voima tuntuu myös siinä että monet mediat eivät uskalla kirjoittaa lääkehoidon ja lääkeyritysten väärinkäytöksistä, koska lääkemainostulot vaarantuvat.

Vastenmielistä on kehitysmaissa välikäsiyhtiöiden kautta tehtävät lääkekokeet ihmisillä, joissa vähävaraiset ja puolustuskyvyttömät ihmiset ovat koehenkilöinä myös terveytensä ja joskus henkensä kaupalla.