LOMATERVEYDESSÄ TÄRKEINTÄ HYVÄT RAVITSEMUS- JA SUUNHOITOTAVAT

Vessin täydentävä kommentti
https://www.hs.fi/elama/art-2000006153809.html

TV lääkäri Laukka on enemmän huolissaan lääkkeistä, kuin siitä, että ihmiset ottaisivat mukaansa lisäkuidut ja mietityt lisäravinteensa ja että söisivät lomallaan mieluummin terveys- kuin roska- tai lohturuokaa.

               Meiltä sairaanhoitokulut vähenisivät jo miljarditolkulla, jos meillä syötäisiin kuituja 50 g nykyisen täysin riittämättömien 13 g sijasta.

               Lääkepainotuksen ymmärtää, kun tietään, että lääkärit saavat tehokkaan farmakologisen koulutuksen, mutta eivät ollenkaan ravitsemuslääketieteellistä- tai ennaltaehkäisevän terveyden koulutusta. Lääkärikoulutuksessa taustateollisuus on pitänyt huolta siitä, että farmakologiasta ei ole tingitty missään vaiheessa, päin vastoin.

              Lääkkeillä ei edistetä terveyttä, vaan laimennetaan sairauden oireita.

Valtava ja kallis ongelma on ientulehduksissa syntyvät vaaralliset bakteerit, jotka lisäävät sydäntapahtumia kymmenillä prosenteilla ja ovat nykytutkimusten mukaan aiheuttamassa muistisairauksia jo noin joka kolmannella.

              Vanhemmiten kun elintavat rapautuvat, myös suun ja ikenien huolto repsahtaa ja näin vaaralliset ientulehdukset ilmestyvät.

Tähän kiinnitetään aivan liian vähän huomiota, jopa hoitokodeissa, vaikka lisähuomiolla ja opastuksella asiaan saataisiin nopeasti parannusta.