LUOTTAMUS EU:N RUOKATURVALLISUUSVIRANOMAISIIN RAKOILEE

MT julkaisi 17.3.17 uutisen jossa sanotaan EU:n kemikaaliviraston todenneen glyfosaatin turvalliseksi.

Voi mikä häpeä.

USA:n ja EU:n riippumattomat kemikaaliasiantuntijat ovat juuri päinvastaista mieltä vakuuttavan todistus- ja tutkimusvyöryn takia. Kaikki USA:n ja Euroopan riippumattomat kansanterveystutkijat kampanjoivat glyfosaattia vastaan ja sen vaarallisuutta paljastavan tietoisuuden puolesta. Itse seuraan alan tutkimusta.

EU:n päätöksentekoelimissä neutraalius ja riippumattomuus ei ole tunnetusti kovin hyvä.
Muistamme vuosikymmenien taistelun, ennen kuin EU pystyi rajoittamaan mitenkään edes tupakkaa teollisuuslobbauksen takia.
Juuri pari päivää sitten TV:n uutisiin asti ylsi tieto hormonihäiritsijä kemikaalien vaarallisuudesta luonnolle ja kansanterveydelle. Komissio ei siinäkään ole saanut mitään rajoituksia aikaan EU parlamentin patistelusta huolimatta teollisuuslobbauksen ja sitoumusten takia, vaikka näemme hormonihäirinnän vaikutuksia lisääntyvästi ympäristössämme ja todistustaakka ja niiden biokemia on kiistämätön.
Rikkaruohomyrkky ja tehokas hormonihäiritsijä Atratsiini on edelleen kaupoissa, vaikka senkin pitäisi olla kielletty jo ajat sitten.

EU:n lääkevirastokin on ollut hyväksymässä markkinoille useita tehottomia tai haitallisia lääkkeitä puutteellisten lääketutkimusten takia, joita sitten lääkeskandaalien saattelemana on ”korvat punaisina” vedetty pois markkinoilta. Kaiken huipuksi turvallisuuspiittaamattomuudesta kertoo, että lääkevirasto ei määrännyt 2015 lääkeyhtiöitä julkistamaan niitä tutkimuksia, joilla lupaa haettavalle lääkkeelle ei saatu aikaan tehovaikutusta. Se olisikin lääkeyhtiölle noloa, sillä usein tehottoman tuloksen aiheuttavia kokeita on moninkertainen määrä verrattuna tuloksellisiin kokeisiin, joissa koejärjestelyjä on venytetty äärimmilleen myyntilupaan edellyttävien kahden positiivisen tuloksen saamiseksi verrattuna lumelääkkeeseen.

Valitettavasti Eurooppaan ja Suomeenkin pesiytyneet ”teollisuuslobbaus”, ”hyväveli”, ”sitoumus” ja suoranaiset lahjusjärjestelyt suurteollisuuden orkestroimana, rapauttavat elinympäristöturvallisuutta ja EU-kansalaisten luottamusta omiin kansallisiin sekä EU:n elimiin ja päätöksen tekoon.

Veli-Jussi Jalkanen
Argonomi, Sahalan Kartano
Monialayrittäjä
Ennaltaehkäisevän terveystieteen asiantuntija
Rautalampi