MIKROBIT UHKAAVAT – MIKÄ NEUVOKSI?

Vessin kommentti Hs 300620

Linkki artikkeliin

Maailmassa on ja koko ajan syntyy lisää mikrobeja (viruksia ja bakteereita, sieniä ja alkueläimiä), jotka ovat potentiaalisia tautien aiheuttajia.

Tämä ominaisuus kuuluu elolliseen luontoon.

Emme voi eikä meidän tarvitsekaan voida sille mitään. Jos lähdemme myrkyttämään mikrobeja ympärillämme, myrkytämme luonnon ja itsemme. Myös uusien lisärokotteiden, lääkkeiden ja eristäytymisen täyttämästä elämästä tulee kurjaa ja pelon täyttämää.

Antibiootit olivat huikea keksintö taistelussa tulehduttajamikrobeja vastaan äkillisissä tulehduksissa.

Ihmiskunta on ahneudessaan ja typeryydessään nyt tuhoamassa tämän keksinnön vaikutuksen ylisyöttämällä antibiootteja ihmisille ja käyttämällä niitä vastuuttomasti ja tarpeettomasti karjataloudessa.

Näin olemme saamassa maailmaan antibiootteja kestävät superbakteerit, joihin kuolee kasvava joukko ihmisiä.

Tärkein keino taistelussa taudinaiheuttajia vastaan eivät ole lääkkeet (vaikka lääkeyhtiöt näin haluaisivatkin), vaan ihmisten oma immuunipuolustus eli vastustuskyky.

Jos se on hyvässä kunnossa ja vahva, sillä on huikea teho tunnistaa, aktivoitua ja tuhota elimistöön suun, hengityksen tai ihon kautta tulevia patogeenejä, jotka tietysti haluaisivat alkaa nopeasti lisääntymään ihmisen elimistössä.

Meillä on siis koko ajan käynnissä taistelu kehossamme, jossa immuunivaste etsii ja tuhoaa. Kohteena ovat myös kehon itse tuottamat vialliset mutta lisääntymiskykyiset solut (luokkaa 60.000 / sek.), jotka lisääntyessään voivat muodostaa syöpäkasvaimia. 

Tärkeintä on siis tiedostaa immuunivasteen olemus sekä auttaa ja vahvistaa sitä kaikin keinoin hyvillä elintavoilla.

Näitä ovat hyvä, pitkä ja oikea aikainen uni, liikunta sekä ravinnetiheä, luonnonmukainen ja kuitupitoinen ruoka (ilman tyhjiä tai myrkyllisiä kaloreita) sekä riittävästi auringon valoa iholle D-vitamiinin (=keskeinen vastustuskyky hormoni) saamiseksi. Auringonottoviikkojen ulkopuolella täällä pohjolassa suosituksia suurempi määrä D-vitamiinia lisäravinteena on välttämätöntä hyvään vastustuskykyyn.

Nykyaikainen stressaava, istumakeskeinen, valvomiselle, ravintoköyhälle ruualle ja teollisille kemikaaleille altistunut tyypillinen ja epäterveellinen elintapamme ei ylläpidä hyvää immuunivastetta.

Ikääntyneillä ja laitostuneilla ihmisillä terveystavat valitettavasti romahtavat (ja niiden mukana elämän laatu), mistä seuraavat nopeasti krooniset sairaudet ja niiden oireiden peittämiseksi jatkuvat lääkitykset.

Tarkempi artikkeli vastustuskyvyn ylläpidosta ks. vessi.eu.