MIKSI IENTERVEYS ON SUPERTÄRKEÄÄ?

Vessin täydentävä kommentti Hs 200720

Linkki artikkeliin

Harmittavasti jutusta uupui tärkein tieto, että ientulehdus on syytekijänä kymmenissä prosenteissa muistisairauksia. Tiedeuutinen tästä on ollut myös HS:ssä.

Vaaralliset ientulehdusbakteerit pääsevät aivoihin alle vuorokaudessa ja rappeuttavat aivoja väistämättä.

Syytekijöinä yhä huononevaan mainittuun erektio- ja aivoterveyteen on jatkuvasti rapistuva suun hoitaminen mutta myös huononevat ruokatavat.

Syömme liian usein ja aivan liikaa sokeria ja nopeita hiilihydraatteja, jotka kiihdyttävät tulehdusbakteerien kasvun suussa.

Hammasvälit tulisi puhdistaa tikulla, harjalla tai langalla pari kertaa päivässä.

Sokerin yhteys huonoon ien- ja hammasterveyteen todistettiin pitävästi jo vuosikymmeniä sitten, mutta nykyään ei ole enää ”trendikästä” mainita tätä ”hankalaa” faktaa, kun sokerien kulutus on roihahtanut epidemiaksi ja hammaslääkärit haluavat potilasmääriensä kasvavan.

Sokerisen roskaruuan ja välipalojen (makeiset ml) tiheä syöminen on pääsyy myös lihomisessa, joka myös lisää hiljaista tulehdusta ja siten erektio- ja muistiongelmia.

Valitettavasti suunhuoltotavat ja -tietoisuus alkaa repsahtamaan useimmilla jo työiässä, jolloin myös vähittäinen ja tiedostamaton aivojen ja erektion heikkeneminen alkaa, pahentuen lisää vanhetessa.

Nykyinen vanhusten huoltomalli hoivakodeissa vielä järjestään sisältää paljon juuri ientulehdusta lisäävää huonoja ruokia, mihin yhdistyy vanhuksen suuhuollon yleinen laiminlyönti.