MIKSI KORONA EI NYT TAPA

Vessin asiantuntijakommentti Kauppalehti 120920

Linkki artikkeliin

Miksi emme tee koronasta tärkeitä kysymyksiä?

Miksi olla huolissaan, kun meillä ei ole juuri sairaalassa koronapotilaita tai kuolevia? Oireita on ani harvalla, eikä tuotantomenetyksiä ole!

Miksi korona väheni alkukesällä nopeasti yhdessä ulkona olon lisääntymisen kanssa ja miksi se on nyt taas lisääntymässä mutta vaarattomasti.

Olisiko D-vitamiinilla jotain tekemistä tuon asian kanssa?

D-vitamiinin merkitys ja rooli viruksia tunnistavien ja tappavien immuunijärjestelmän T-solujen tuotannossa on biologeille vesiselvää tiedettä. Miksi tätä tietoa ei saa levittää?

Miksei infektoituneilta mitata rutiinisti D-vitamiiniarvoja, jolloin iso kuva selvenisi nopeasti?
Näin tehtiin joissakin maissa maaliskuussa, mutta jostakin syystä se lopetettiin, vaikka vajeella ja esiintyvyydellä oli selvä yhteys.

Miksi influenssainfektiot kuivuvat joka kevät ja sairaalat ovat kesän puolityhjiä, kuten kävi tänäkin vuonna?

Miksi D-vitamiinia talvella lisäravinteina ottavat ovat ilmiselvästi muita terveempiä? 

Jos D-vitamiinin ilmeisesti tärkeä rooli sairastuvuudessa todennetaan, miksi tähän ei tartuta ja lakaista koko pandemiaa pois päiväjärjestyksestä tehokkaalla ja halvalla koko kansan D-vitamiinilisällä?

Eteläisissä maissa riittäisi estoksi auringon otto, jota kuumuuteen kyllästynyt kansa ei yleensä ollenkaan tee.

Onko tässä suurimpana ja estona vaarana se, että näin kansa oppisi ostamaan ja syömään itsekin D-vitamiinilisiä ja siten kokonaissairastuminen ja sairaanhoidon kokonaisliikevaihto laskisivat?

 Hoiva- ja sairaanhoitohan ovat suurin liiketoimi Suomessa. Valtion kuluja siitä on n. 20 mrd ja kuntien, yksityisten, vakuutusyhtiöiden ja järjestöjen n. 10 mrd.