MIKSI KORONAPELKOA ON NIIN PALJON ?

Vessin asiantuntijalausunto Hs 110921

https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000008251952.html

Terveyden ja immuniteetin perusteita tuntemattomia on aika helppo saada pelkäämään, pelotella tai ainakin luoda uhkakuvia.

Terveysjohtajat eivät ole kertoneet mitään ihmisen omasta, varsin hyvin suojaavasta immuunivasteesta tai siitä, miten pieni vaara koronavirus kuitenkin on ollut.

Alle 70-vuotiaita on yli puolentoista vuoden aikana kuollut vain n. 160 henkilöä, joista lähes kaikki on ollut perussairaita jollakin tapaa tai hyvin ylipanoisia ja siten lihavuustautien ja hiljaisen tulehduksen vaivaamia.

Yli 70-vuotiailla ylähengitystietulehdukset taas ovat melko luonnollinen kuolinsyy tavallisenakin aikana.

Puolentoistavuoden aikana kaikkiaan koronaan on kuollut vain normaalissa yhdessä viikossa kuolleiden määrä eli noin tuhat henkilöä, kun muihin vaivoihin on kuollut samaan aikaan n. 80.000 henkilöä.  Alle 30 -vuotiaita on kuollut alle 5 henkeä.

Heikosta terveysviestinnästä on merkkinä se, että on kerrottu tartunnoista, mutta ei varsinaisesti sairastuneista. On kerrottu kuolleista, mutta ei mihin ikäryhmään he kuuluvat ja onko heillä ollut perussairauksia tai huomattavaa ylipainoa.

Viime aikoina lapset saatiin rokotettavaksi, kun alettiin pelotella long-covid oireyhtymällä, joka on kuitenkin vielä määrittelemättä ja hyvin kiistanalainen.

Esim. meidän yrityksemme 50 hengen tiimin jäsenet eivät tunne yhtään ns long covidiksi diagnosoitua henkilöä, eikä yhtään koronaan sairastunut lasta, jonka sairaus olisi ollut vakavampaa kuin flunssa tyyppistä pärskyttelyä ja kuumeilua enintään muutama päivä.

Minusta kaikkein typerintä on, että yleisöä ei ole ollenkaan kannustettu ylläpitämään omaa mahdollisimman hyvää immuunivastetta, vaan niistä keinoista on vaiettu lähes täysin. On annettu ymmärtää, että vain suojatoimet ja rokotus olisivat tehokkaita, vaikka juuri oman immuunivasteen takia suuri enemmistö ei altistuksista tai tartunnoista huolimatta sairastu millään näkyvällä tavalla.

Kaiken tämän vääristelevän, kapeakatseisen ja suppean informaation jälkeen on vain loogista, että pelko istuu syvällä ja vielä pitkään.