MIKSI SAIRASTAMME – VAIKKA EI PITÄISI

Vessin korjaava kommentti ylilääkäri Schugin puheenvuoroon US 10819

Ylilääkäri Schugkin puheenvuoro paljastaa suuren määrän itse aiheutettuja ja ylläpidettyjä ongelmiamme:

Puhutaan virheellisesti terveyden hoidosta, vaikka kyseessä on SAIRAUDEN HOITO. Ne ovat eri asioita.

Terveydenhoito on ENNALTAEHKÄISYÄ, jota meillä ei juuri harjoiteta, eikä maassa ole edes sairauksien ennaltaehkäisystrategiaa tai ohjelmaa, jossa kymmenillä terveysympäristöä parantavilla ja terveysvalintoja ohjaavilla toimilla säästäisimme valtavat määrät rahaa, harmeja ja työkuntoa.

Schugkin mukaan syitä mielenterveysongelmiin ei tiedetä. Tämäkin on pötyä. Voimme luetella heti vaikka 12 tutkimuksiin tai aivobiokemiaan perustuvaa elintapa- ja ravitsemusvirhettä, joista ylivoimainen valtaosa mielenterveyden ongelmista johtuu.

Tuki- ja nivelvaivojen pääsyinä ovat huono työergonomia, liikkumattomuus, ravinnevajeet, ylipaino. Kaikkia voidaan korjata esimerkkinä maanvaivana olevat selkävaivat, joita istuminen, automaattisesti hyväryhtisenä keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla säätöpöydän ääressä, jossa on oikealla korkeudella olevat monitorit ja kyynärtuet, jo karsisi huomattavasti.
Myös helposti sairastuttavissa työkoneissa ja muussa ammattiajossa asento / tuoli tulisi korjata edellä mainitun kaltaiseksi, vaikka ajopisteen uudelleen suunnittelulla.

Schugkin on järjetöntä vastuuttaa ennaltaehkäisystä ymmärtämättömiä ”esimiehiä”, samalla kun THL itse ei toimi juuri ollenkaan ennaltaehkäisyn puolesta ja valtiovalta ei anna yritysten edes vähentää tehokkaasta työterveydestä tulevia kuluja.
THL:n käypähoitosuositukia lukiessa ei voi olla näkemättä niiden lääkemyönteisyyttä ja lääkkeettömien ja elintapoja korjaavien hoitojen vähättelyä.

Tyypillisenä lääkemenekkiä turvaavana esimerkkinä meillä, et voi ostaa itsellesi ei-diabeetikkona jatkuvasti veren sokeria mittaavaa mittaria, mikä opettaisi nopeasti välttämään veren sokerille haitallisen aterioinnin ja elintavat.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/286742-ylilaakari-tama-hammastyttava-tulos-fyysisesti-terveet-suomalaiset-kokevat-itsensa#comment-860339