MILLÄ ROKOTTEILLA TAI KEINOILLA IMMUUNISUOJA?

Vessin HS kommentti 151120

Linkki artikkeliin

Suomalaisten hanke kuulostaa erittäin lupaavalta ja järkeen käyvältä ja sille tulisi taata kaikki rahoitus- ja viranomaistuki minkä se tarvitsee.

Nenäsumuterokote vähentää pistämispelkoja ja sen voi ehkä myös antaa itse itselleen ilman kallista ja hidasta terveyskeskuskäyntiä.

On aivan varmaa, että lääkejätit lobbaavat omia valmisteitaan kussakin maassa ”omien tukijoittensa” kautta tehokkaasti ja suurin resurssein, koska rokoteliiketoimessa kyse on heti miljardivoitoista joka maassa.

Näin myös Suomessa ilmaantuu varmasti tunnettuja lääketieteen ja ehkä jopa kansanterveyden toimijoita, jotka puhuvat jonkun lääkejätin tuotteiden puolesta.

Toivottavasti päätöksentekijämme ovat hereillä tässä asiassa ja torjuvat lobbaamisen.

Samalla kun toimivia ratkaisuja odotellaan, pitäisi heti selvittää, miksi suuri osa väestöstä ei sairastu vaikka altistuvatkin. Heillähän oma immuunisuoja jo toimii tavalla, mikä toivotaan kaikille.

Jo nyt tiedämme varmasti, että aurinkoloma-aikainen D-vitamiinitaso (yli 120 nmol), hyvät määrät C-vitamiinia ja sinkkiä vahvistavat vastustuskykyä niin, että sairastumista ei juuri koskaan tapahdu.

Hyvä uni, runsas kuidun saanti, päivittäinen liikunta ja ylirasituksen välttäminen kasvattavat vastustuskykyä entisestään.

Fiksuimmat meistä nostavatkin immuunivasteensa flunssaa ja koronaa torjuvalle turvalliselle ja siten huolettomalle tasolle oma-aloitteisesti omilla toimillaan.