MILLÄ RUOKAVALIOLLA HYVÄ SUOLISTO- JA MAKSAN TERVEYS

https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/c471512c-4150-4027-b0a4-422fa52b801c?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=kauppalehti.fi
Keskitalo mainitsi virheellisesti kovat rasvat suolistoahaittaaviksi. Kovat rasvat eli lihan-, maidon-, munan-, kookos-, voi jne. ovatluonnollisia terveellisiä rasvoja, jotka nimenomaan ylläpitävät kasvisten(hedelmät, vihannekset, marjat, sienet, siemenet, pähkinät) ja runsaan kuidunohella hyvää suolistoterveyttä.

Kovien rasvojen tuomitseminen on tutkimuksiin perustumaton ja virheellinen hokema.

Ranskalaiset syövät eniten EU:ssa kovia rasvoja ja he ovat solakimpia ja heillä on EU:n paras sydänterveys.

Vaarallisia ovat prosessoidut siemen öljyt, joista EU:n elintarvikevirasto varoitti ja erikoisesti palmuöljystä, joka on syöpävaarallinen ja jota teollisuus saa prosessoituna piilotettua eri tuotteisiin yli 50 kg/ hlö/v.
Miksi tästä terveyshaitasta ei puhuta mitään?

Nopeita hiilihydraatteja, kemikaaleja ja kännykkäsäteilyä (totta!) saava suolisto kasvattaa vähitellen epänormaalin ja sairastuttavan bakteeriflooran, josta säteilee ongelmia joka suuntaan: ylipainoa, muistisairauksia, maksan rasvoittumista, verisuoniongelmia, hiljaista tulehdusta.

Ns. kokoviljoja pitää myös syödä erittäin harkitusti ja vähän. Niissäkin on paljon tärkkelystä. Leipien tuotenimissä huijataan useimmiten koska valkeaa vehnää on lähes joka paikassa eniten. Katso tuoteseloste. 100 % kaura tai ruisleipää ilman vehnää ja sokeria on ok, mutta vain 1-2 palaa päivässä.
Myös peruna kannattaa hyvässä dieetissä jättää lihotettaville sioille pikaruuasta puhumattakaan.

Myös hyväryhtinen istuminen muiden hyötyvaikutusten lisäksi parantaa ryhtiä ja aktivoi vatsan lihaksia ja näin nopeuttaa suoliston läpivirtausta ja parantaa suoli- ja mikrobiterveyttä. Keskiraollinen keinuva satulatuoli on tehokas ja vaivaton tapa toteuttaa hyvä ryhti.