MITÄ NIKROMUOVI AIHEUTTAA IHMISELLE

Vessin tiedepohjainen kommentti Hs290120
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000006387402.html

Muoville altistuminen aiheuttaa erään terveysongelman, josta on vaikeaa keskustella julkisesti nostattamatta suuria tunteita.

Tiede on jo osoittanut, että ainakin BPA (BisPhenyl A) ja muutamat ftalaatit, jotka ovat muovin ainesosia, aiheuttavat kasvavissa eli nuorissa ihmisissä (myös eläimissä, joissa niitä on tutkittu enemmänkin) sikiöistä alkaen, hormonihäirintää eli voimakkaasti persoonallisuuteen vaikuttavia muutoksia. Itse asiassa muutamia kymmeniä ihmisen tekemiä kemikaaleja ja materiaaleja (mm. palosuoja-aineet, glyfosaatti,antiseptiset aineet jne.) on listattu, joilla on sama vaikutus.

Tiedämme varmasti, että väestön testosteronitasot ovat laskeneet, sperman laatu ja genitaaliterveys huonontunut ja siten lisääntymisterveys ylipäätään heikentynyt erikoisesti viimeisen30-vuoden aikana. Naarailla eli naisillakin hormonihäirintä aiheuttaa sukupuolisuuteenkohdistuvia muutoksia.

Kun siis varhainen sikiö äidin kautta tai herkässä puberteetissa kasvava nuori altistuu hormonihäirinnälle, jota siis mikromuovitutkimuksen mukaan tapahtuu, sillä voi olla loogisesti vaikutuksiapersoonallisuuden perustekijöihin, seksuaali- ym. terveyteen,seksuaaliorientaation ja jopa ulkonäköön.