MITEN EROON HAITALLISESTA SOKERIRIIPPUVUUDESTA

Vessin asiantuntijakommentti Hs 170320
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000006441562.html

Sandell ei kerro tehokkainta keinoa päästä irti sokeririippuvuudesta.

Se on 3 viikon täysi sokeri- ja viljapaasto.

Vähittäinen irrottautuminen on hyvin vaikeaa, sillä suoliston nopeita hiilihydraatteja käyttävät mikrobit haluavat oman mieliruokansa ja ohjaavat isäntänsä maku-, osto- ja kulutusmieltymyksiä.

Viimeaikainen mikrobitutkimus on paljastanut, että juuri suoliston mikrobeilla on keskeinen merkitys ruokavalintojemme suhteen.

Mikrobilajiston huono laatu voi saada alkunsa jo odottavan äidin huonoista ruokatavoista ja varmasti lapsuuden aikaisella ravinnolla on siihen vaikutusta.

Terveyttä ja solakkuutta ylläpitävä VHH eli vähähiilihydraattinen, runsasrasvainen ja -kuituinen sekä raakakasvispainotteinen (marjat, siemenet, pähkinät, hedelmät, vihannekset, sienet, levät) on sokerihiiren järkevintä aloittaa juuri em. 3 viikon sokeripaasto ”riuhtaisulla”, jossa pahikset tapetaan ja vaihdetaan parempiin shokkikäsittelyllä.

Siinä alussa 200- 300 mcg kromia / pv voi auttaa sokerihimon hallitsemisessa samaten kuin hyvien rasvojen (oliivi- ja kookosöljyt, voi ja rasvaiset luonnolliset ruuat kuten muna, kala, ruohosyötetty liha, kana) täyttämä ravinto.

Bakteerienvaihtoprojekti kyllä kannattaa ja on järkevä, sillä nopeita hiilareita syövä on lähes aina ennen pitkää ylipainoinen ja ilman sitäkin altistunut voimakkaasti monille vakaville lihavuus- / elintapasairauksille.