MITEN ESTÄÄ VAARALLINEN HILJAINEN TULEHDUS

Vessin korjaava asiantuntijakommentti  Hs 10719

https://www.hs.fi/tiede/art-2000006157360.html

Muuten tärkeässä kirjoituksessa on pari virhettä ja jokupuute.

Tavallisia tulehdusalueita ovat ikenet ja yleinen suoliston krooninen tulehdus, joka myös aiheuttaa ylipainoa, koska väärien ruoka-, liikunta- ja elintapojen takia, siellä on tulehdus ja haitallisia bakteereita.

Perusvirhe on, että syömme KUITUJA VAIN 13 g, kun kivikauden ihminen söi 100 – 150 g. Hän myös käveli paljon, ei kiristänyt vatsaansa vöillä, tiukoilla vaatteilla tai puristanut huonolla istumisella. Kaikki vaikuttavat suolensisällön läpivirtaukseen, millä taas on ratkaiseva vaikutus tulehduksen määrään.
Hidas virtaus muuttaa bakteeristoa, tuottaa suolenseinämälle haitallisia biokemikaaleja ja kuivuva uloste paksunsuolen alaosassa ja peräsuolessa myös ”raapii” suolenseinämää vahingoittavasti.

Koska istumme valtaosan valveillaoloajastamme, työistumisen tulisi tapahtua keskiraollisessa (genitaali ja sisälantioterveys !!) keinuvassa SATULATUOLISSA. Päällä tulisi olla ehdottomasti keskivartalosta ja lantiosta VÄLJÄT VAATTEET ja lisäksi meidän tulisi KÄVELLÄ pitkin päivää ainakin 7000 askelta suolistovirtaustenkin takia.

Tulehdukset aiheuttavat hapettumista, joita vastaan meidän tulisi syödä tulehduksen estoaineita, antioksidantteja ruuassa ja lisäravinteina nykyistä enemmän.
Itse syön kasviksia (marjat, vihannekset, hedelmät, siemenet, sienet) kilon päivässä, mikä on helppo koostaa. Siihen kuuluu 2 lasillista siemen – marja smoothieta, pari hedelmää, yksi granaattiomena ja avokado, välipalaporkkanoita/tomaatteja, reilusti salaattia aterialla sekä kasvispitoinen ja rasvainen valkuaisruoka.

Terveellisiä kovia rasvoja kookos, kaakao, luomuvoi, kananmunan rasva ja epäterveellisiä pika- ja valmisruuissa olevat prosessoidut pehmeät rasvat.  Euroopan sydänterveimmät ranskalaiset syövät eniten kovia rasvoja. Sveitsiläiset ovat molemmissa toisina.

Tulehdusta estävässä ruokavaliossa on hyvin niukalti viljahiilihydraatteja ja paljon terveellisiä kovia rasvoja sekä em. kasviksia.