MITEN ESTÄN RASKAUSMASENNUKSEN

Vessin kommmentti ennaltaehkäisevanterveyden asiantuntijana HS 11120
https://www.hs.fi/perhe/art-2000006367652.html

HS sensuroi tämän asiallisen kommentin. Ennaltaehkäisyä ei haluta.

Jutussa ei valitettavasti juuri anneta keinoja ongelman ratkaisuun.

Raskaus heikentää äidin suolen toiminnan, joka pitäisi synnytyksen jälkeen saada nopeasti aktiiviseksi ja vilkkaaksi.

Tässä keskeisenä on kuitupitoinen ja laksatiivinen (suolen toimintaa nopeuttava) ruoka.

Suolta tehokkaimmin kuntouttavaa ruokaa ovat liotetuista siemenistä ja marjoista sekä hedelmistä (erik. kuiv. luumu, granaattiomena) tehosekoitettu smoothie 2 krt/pv, sekä muutenkin runsaasti kasviksia ja hedelmiä.

Kuiduista suoliston mikrobit valmistavat serotoniinia, joista ylimäärä menee aivoihin ja toimii hyvän mielen hormonina. Suolessa se toimii hermosolujen viestiaineena, eli on hyvin tärkeää hyvälle ruuan sulatukselle.

Valkoiset puhdistetut hiilihydraatit, pahimpana lisätty sokeri, ovat haitaksi aivojen biokemialle ja siten myös mielialalle, koska ne ylläpitävät korkeaa veren sokerin tasoa ja aiheuttavat raskausajan diabetestäkin kaikkine haittoineen.

Äidin pitäisi myös nopeasti kasvattaa aivojensa Omega 3 vajeet täyteen, sillä sikiön kasvavat aivot ja erittyvä äidinmaito on vienyt paljon äidin omista varastoista. Luonto antaa sikiölle/lapselle ensiksi.  

Äidin siis kannattaisi ottaa 4 g Omega 3 öljyä ainakin 4 kk ennen synnytystä ja koko imetyksen ajan normaalin 2 g sijaan.

Myös monipuolinen B-vitamiinien (hermovitamiinit) lisäotto poistaa puuteriskejä.

Isän tai läheisten tulisi antaa äidille mahdollisuus tehdä rauhallinen, ainakin puolen tunnin kävelyretki kerran päivässä ulkona, mielellään metsässä ja vaikka kärrätä nukkuvaa lasta sen aikana.