MITEN JA MIKSI KÄYTTÄÄ MUSTIKKAA SÄÄNNÖLLISESTI

Vessin asiantuntijakommentti Hs 290720

Linkki artikkeliin

Mustikan käyttäminen päivittäisravitsemuksessa on joka suhteessa fiksua ja hyödyllistä lukuisten mm. suolistoon, silmiin, aivoihin ja vastustuskykyyn vaikuttavien terveysvaikutusten takia. Ne voi lukea ammattitaitoisesti kirjoitetuista ja motivoivista marjaoppaista esim. Prof. Piipon ”Suomalaiset Marjat”.

Suositeltu annos on 2-3 dl mustikoita joka päivä. Mustikatkin ovat vähän happamia ja siksi ne pitää syödä järkevissä ruuissa.

Mielestäni näppärintä ja maittavinta on tehdä mustikoista herkullista smoothieta yön yli vedessä liotettujen siementen (shia, pellava, hamppu) ja jonkun hedelmän (banaani, omena, avokado) ja oliiviöljylorauksen kanssa. Joukkoon kannattaa laitaa vielä ruokalusikalliset raakakaakaojauhetta ja kurkumaa (suolisto, aivot, vastustuskyky), jossa on 10 % mustapippurijauhetta kurkuman tehon tuplaajana.

Tuollaisella smoothiella (2 lasia päivässä) on tehovaikutus suoliston kuntouttajana, painon hallinnassa, muistisairauksien estäjänä, silmien hoitajana ja vastustuskyvyn terästäjänä.