MITEN MIELEN TERVEYS PAREMMAKSI?

Vessin korjaava kommentti Hs 160720

Linkki artikkeliin

Kun ihminen tarvitsee perusterveydenhoidon mielenterveyspalveluja, hän voi jo huonosti. Kyse on siis sairaanhoidosta.

Mielenterveyden hoito on terveysympäristömme, tietoisuutemme ja omien terveystapojemme kehittämistä, joilla mielenterveys säilyy parempana elämän kolhujen ja stressien keskellä.

Nythän tilanne on aivan surkea. Alakuloisia, ahdistuneita, masentuneita, muistisairaita, ADHD potilaita ja varsinaisesti mielisairaita yhteensä lienee jo yli puolet kansasta.

Riskitekijöitäkin tunnemme kosolti ja vastaavasti asioita, jotka parantavat mielen terveyttä kuten:

Hyvä uni, riittävä päivittäinen liikunta, aivoterveydelle tärkeiden ravinteiden riittävä saanti kuten Omega3 rasvat, B-vitamiinit ja muukin ravinne- ja kuiturikas ruoka, liiallisen stressin välttäminen, riittävästi hiljaisuutta ja rauhallisia hetkiä, päihteettömyys, addiktioista vapaa elämä, olla kuluttamatta negatiivista ja mieltä häiritsevää viihdettä, käyttää jokapäiväisessä ravitsemuksessa aivoja ja mieltä rauhoittavia yrttimausteita, yrttejä ja rohtokasveja, positiivisten sosiaalisuhteiden ylläpito ja lisäksi hyvät aivo- ja suolistoterveystavat.

Yhteiskunta voisi ja sen tulisi auttaa merkittävästi eri keinoin  hyvien mielenterveystapojen saamisessa rutiiniksi yhä useamman elämään.

Ennaltaehkäisyn laajalla kehittämisellä saisimme paljon parempia tuloksia nopeammin, laajemmin ja halvemmalla kuin jo syntyneiden ongelmien hoidolla.

Jos ennaltaehkäisyä ei tehdä, mitkään sairaanhoidon toimet eivät riitä kääntämään huonoa trendiämme pahoinvointi lisääntyy ja kaiken lisäksi talous romuttuu yhä pahemmin.