MITEN TORJUN SUPERBAKTEERITARTUNTAA ITSE

Vessin kommentti HS:n superbakteeriuutiseen 230117

http://www.hs.fi/tiede/art-2000005054423.html

 

Superbakteerien torjuntalistasta oli unohtunut tärkeä keino.  VAHVISTAA ITSE ELIMISTÖN OMAA IMMUUNIPUOLUSTUSTA. Se voidaan tehdä tehokkaasti seuraavasti:

Suoliston bakteeristo, mikrobiomi, muodostaa immuunipuolustuksesta eli vastustuskyvystä 60 – 80 %. Tulehduksia kantavalla (joita voi olla ikenissä, suolistossa, rasvassa, naisilla genitaaleissa, tulehtuneissa nivelissä ym.) ja yksipuolisella ja vähäkuituisella roskaruokavaliolla elävällä immuunipuolustus on verrattomasti heikompi kuin terveillä elintavoilla ja kuitupitoisella elintavoilla elävällä.

Syömme kuitua alle 15 g/vrk kun optimi olisi n 50 g / 100 kcal eli 50 – 150 g. Erilaiset kuidut kasvattavat suolistossa erilaisia hyödyllisiä bakteereita joiden kirjo taas tuottaa immuunisoluja (8 eri lajia). Ne leviävät verenkiertoon ja myös parkkeeraavat imusolmukkeisiin, jossa ne tappavat sinne imetyt taudinaiheuttaja bakteerit ja virukset. Siis myös superbakteerit.

Fiksu ihminen siis koostaa ruokavalionsa runsaasta, monipuolisista ja erilaisista (ainakin 10 eri lajia) kuiduista, välttää sokeria ja muita nopeita hiilihydraatteja, syö kasviksia, hyviä rasvoja ja valkuaista ja voi hyvin.

Tärkeää on myös täydentää ruokavaliota kalattomina päivinä Omega3 rasvahappo lisäravinteella ja ottaa D-vitamiinia niin että veren auringonottoaikainen taso veressä säilyy elin n. 100 – 150 mcg /pv.

Fiksu välttää antibiootteja ja tulehduskipulääkkeitä kuin viimeiseen asti, ei tapa iholtaan suihkussa luonnollisia bakteereita kemikaaleilla, vaan peseytyy pelkällä lämpimällä vedellä ja taputtelee pyyhkeellä ihonsa kuivaksi.