Neuvoja lentomatkustajille

Vessin koetut vinkit koneeseen
http://www.hs.fi/matka/art-2000005190040.html

 

Kokeneen matkustajan lisäneuvoja:

Lentomatkoilla kehon koko ajan saman puolen puristaminen istuessa on erittäin epämukavaa ja myös epäterveellistä. Jumppaaminen istuen ei toimi, koska sillä ei saa nestevirtauksia liikkeelle kehon takaosassa.

Lentomatkailijan kannattaa ehdottomasti lähteä liikkeelle kerran tunnissa, kävellä käytävällä, voimistella, venytellä ja käydä hakemassa koneen keittiöstä lasillinen vettä. Silti pissaamiseen ei juurikaan riitä nestettä kehossa kuivumisen takia.

Omia kuituvalmisteita suoliston hyvinvointiin pitää syödä muun ruuan lisänä ja ottaa koneeseen myös laadukasta omaa kuitu- ym. ruokaa, koska lentoruoka on vähäarvoista.

Lentovaatteiden tulee olla hyvin löysiä, lämpimiä ja mielellään ilman alusvaatteita. Väljät sandaalit ilman sukkia ovat parhaat lentojalkineet.

Vain jos nestekiertomekanismi on alaraajoissa jo vaurioitunut, voi koettaa lentosukkia. Terveelle em. keinot riittävät. Lentosukat eivät paranna nestekiertoa (päinvastoin) vaan pelkästään luonnottoman puristuksen kautta estävät nesteen valumisen jalkoihin.

Jos matka on pitkä ja kone ei ole täynnä, heti koneentäytön loppumisen jälkeen kannattaa siirtyä ja varata itselleen röyhkeästi 3 tyhjää rinnakkaista paikkaa ja näin turvata arvokas makuullaan nukkuminen.