OLISIKO TERVEYSVERO TEHOKAS?

Vessin kommentti Hs 300920

Linkki artikkeliin

Puska on oikeassa.

Verokeino olisi erittäin tehokas.

Valkoinen puhdistettu sokeri on parhaimmillaan tarpeeton ja useimmiten haitallinen lisäaine kaikessa ruuassa.

Sen lisäksi valkoisten vehnäjauhojen, sokeripitoisten ja alkoholijuomien, kaiken roska-/pikaruuan ja muunnettujen, Omega6 pitoisten rasvojen (jotka sisältävät palmuöljyä ym. linolihappopitoisia eli tulehdusta aiheuttavia rasvoja) verottaminen esim. 50 % ALV:llä olisi tehokas kansanterveysteko.

Vastaavasti terveellisten elintarvikkeiden kuten kasvikunnan käsittelemättömät terveelliset tuotteet (sienet, siemenet, pähkinät, hedelmät, vihannekset, merilevä, yrtit, mausteet, marjat), kala, munat, ruohokasvatettu liha, luomulaatuiset sokeroimattomat maitotaloustuotteet ja 100 % viljatuotteet tulisi vapauttaa ALV:stä kokonaan.

Verojärjestelmässämme pitäisi olla terveysvero rahoittamassa jättimäistä sairaidenhoitolaskuamme. Se voisi olla vaikka 5 % ja irrotettu muista veroista.

Terveillä elintavoilla elävät, jotka voivat esittää verottajalle itse hankkimansa ja kustantamassa todistukset. että verenpaine, rasvaprosentti, maksa-arvot ja hapenottokyky ovat kunnossa, voisivat saada verosta alennusta aina 1 %:iin saakka.

Aivan varmasti terveystavat ja siten sairaudenhoitokulut alkaisivat näiden takia parantua monilla. Euro on tehokas konsulentti.

Vähäisempi sairastaminen nostaa heti suoraan myös tuottavuutta.