ONKO LÄÄKE TAUTIA KOVEMPI

Vessin kommentti Hs 50420
https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006464812.html

Tehokkaiden koko kansan eristys ja suojaustoimienvaikutuksesta talouden monet toiminnot ovat lähes seisahtuneet. Osa kansassa on paniikissa, suurin osa peloissaan ja loput hämillään.
       Sairastumisia tulee silti luokkaa sata päivässä. Vajaa sata on hengityskoneissa. Parikymmentä on kuollut. Näidenkeski-ikä on 84, eli suurin piirtein sama kuin normaali eliniän odote. Nuorin kuollut tähän mennessä on 56 v.
       Suojaustoimista aiheutuvat mielenterveys- ja stressivaikutukset terveyteen tulevat olemaan massiivisia samoin kuin vähentyneen liikunnan, kotiriitojen, pitkästymisessä tapahtuvan liikasyönnin ja erityisesti lisääntyneen ja koteihin keskittyneen alkoholinkäytön terveysvaikutukset, joista myös tulee kuolemantapauksia pitkäaikaissairastumisten lisäksi.
      Suomessa mennään nyt ”terveys talouden edellä”.
Tämä hokema joutuu kuitenkin outoon valoon, kun katsotaan aikaisempaa valtakunnan politiikkaa, jossa ennaltaehkäisyyn sairaanhoito- ja lääketeollisuuden mieliksi ei panosteta ollenkaan ja näin annetaan jättimäärä tauteja puhjeta ja kroonistua. 
        Malliksi terveyspolitiikasta kelpaa, että Suomen harkitusti valittu alkoholipolitiikka tuottaa mm. n. 3 500 kuolemaa vuodessa, 600 – 3000 FASD lapsia (joilla sikiöaikana on tullut eriasteisia alkoholivaurioita) ja alkoholin takia joka vuosi tuhansia pysyvästitraumatisoituneita alkoholiperheissä kasvaneita lapsia.
      Hyvällä valtakunnallisella ennaltaehkäisevällä mielenterveyspolitiikalla saataisiin suuri osa viimeaikojen lähes 20.000:sta !!! vuosittaisesta työikäisten mielenterveyseläkkeestä ja kulovalkean tavoin esiintyvästä masennuksesta ehkäistyä.
       Ruotsi on valinnut antaa yhteiskunnan ja talouden pyöriä edes kohtuullisesti ja samalla panostettu riskiryhmien suojaamiseen.
       Jos Ruotsi pystyy pitämään linjansa, se tulee todennäköisesti pääsemään suojaustoimien aiheuttamista em.terveyshaittavaikutuksista ja talouden romahtamisessa paljon Suomea vähemmillä vaurioilla.
       

Aika näyttää kumman maan strategia on viisaampi.