ONKO ROKOTEHAITOISTA KERTOMINEN AVOINTA?

Vessin kommentti Hs 151221

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008440917.html

Juuri jutussa ilmenevä vähättely ja detaljien pimittäminen herättää kuluttajien epäluuloja.

Sanotaan, montako kuolemaa liittyy ”aukottomasti” rokotuksiin. Siis 2 kpl. Entä ne noin 140 rokotuksiin liittyvää muuta kuolemaa, joita Fimea ei edes ilmoita sivuillaan.

Tuttavani äidille annettiin hoivakodissa rokotus. Hän kuoli seuraavana päivänä. Omaiset eivät tehneet tästä ilmoitusta. Henkilökunta ei heitä tähän rohkaissut. Paljonko tällaisia ”ei sitovasti” osoitettuja tapauksia on?  Ei kai hoivakodeissakaan olla niin pöllöjä, että rokotuksia annetaan valmiiksi saattohoidossa oleville.

Työntekijämme iäkäs ja perusterve isä sai hoivakodissa koronan. Siihen loppui hänen hoitonsa millään lääkkeellä, D-vitamiini mukaan luettuna. Vanhusta ei edes nesteytetty ja hän kuoli tietenkin pari viikkoa kiduttuaan. Tyttären tyttärensä paheksui kiivaasti. Hän ei voinut ollenkaan ymmärtää kipujakin aiheuttavaa hoitamattomuusratkaisua.

Kovin verkkaista on edellä mainitusta huolimatta Fimean vauhti selvittää yli 20.000 haittailmoitusta.

Miksi ei sanota monta käsittelijää jutussa on ja millä teholla he työtään tekevät?

Miksi ei olla tehty ja julkisteta selvitystä, paljonko haittoja jää kokonaan ilmoittamatta?

Kuka on määrittänyt haitan vakavuuden rajaksi 2 viikkoa? Siis jos olet vaikka kuinka kipeä puolitoista viikkoa, haittasi ei ole vakava. Onpa mielivaltaista ja haittojen kärsijöitä ylenkatsovaa.

Erittelyä vakaviin ja ei vakaviin ei haitan kärsijä saa itse tehdä oman kokemuksensa perusteella haittailmoituslomakkeella. Sen tekee Fimean ilmeisen vähättelevä virkailija niukan lomakkeesi perusteella, jonka täyttöön et saa edes apua. Haitan kokijan taidot täyttää lomake perusteellisesti voi olla hyvinkin vaatimaton.

Muistamme, miten viranomaiset yrittivät kieltää narkolepsiapotilaiden rokotehaitat kuukausikaupalla ja haitan kärsijät ja omaiset jätettiin aivan yksin ja syyllistettiinkin vielä. Päätös korvausten saamiseenkin kesti kohtuuttomasti. Sama meno jatkuu, koska Fimealla on hyvät liikesuhteet lääkevalmistajiin, mutta onneton kuluttaja ja haitan kärsijä, on heille vaan harmillinen ja lääkkeen/rokotteen mainetta heikentävä valittaja.

Huonon rokotteen tehnyt GSK (THL:n hyvä partneri) ei ole vieläkään ottanut vastuuta tunaroinnistaan, puhumattakaan mistään korvauksista, jotka rokotevalmistaja aina sysää valtiolle, jota vastaan haitan kärsijä joutuu sitten taistelemaan. Lisäksi GSK:n tehottoman sikainfluenssarokotteen markkinointi hoidettiin niin hyvin, että suomalaisetkin tappelivat ”välttämättömän” rokotteen jonoissa, vaikka maa, jossa ei rokotettu ketään, Uusi Seelanti, ei raportoinut suhteellisesti yhtään enemmän tautitapauksia kuin rokottamisen kanssa pauhannut Suomi.

Myös jutussa mainittujen koronarokotehaittojen kanssa vakuutusyhtiöt ovat tunnetusti lähes mahdottomia myöntämään ja korvaamaan mitään, että moni väsyy ja säikähtää jo ajatukseen, että pitää alkaa taistelemaan vakuutusyhtiötä vastaan usein vuosia kestävässä ja huippukalliissa prosessissa.