ONKO ROKOTEPAKKO NYT HYVÄ ASIA ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 51221

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008450348.html

Rokotepakko ei ole oikein eikä järkevää minkään väestöryhmän kohdalla.

Kesäaikaisella D-vitamiinin tasolla kehossa saadaan myös hyvä suoja koronakuolemaa ja vakavaa tautimuotoa vastaan. Asiasta on jo tutkimusnäyttöä esim.

USA:ssa, jossa 3600 henkilön otoksessa D-vitamiinin syöjiä, yksikään ei kuollut ja vakavan tautimuodonkin sai normaalijakaumaa paljon pienempi osa. Koeryhmän henkilöiden D-vitamiinin ottoannosmäärää ei edes kysytty. Riitti, että otti niitä säännöllisesti, vaikka kerran viikossa. Epäilemättä, monilla määrät olivat liian pieniä. Miksi terveysjohtajat ovat aivan hiljaa D-vitamiinista, vaikka sen tiedepohja on vesiselvä ja vakuuttavia kokemuksia on kertynyt jo vuosikymmeniä.

Rokotteet eivät ole kovin tehokkaita ja niiden teho vanhenee kuukausissa.

Suomessa on lähes 20.000 haittailmoitusta, ilmeisesti alle 10 % tapahtuneista kokemuksista, joista vain n. 1/3-1/4 on käsitelty. Lisäksi noin 140 ihmistä on kuollut rokotuksiin liittyen.

Virusses lehdessä oli erittäin suurta huolta aiheuttava artikkeli rokotteiden mahdollisuudesta heikentää henkilön tulevaisuuden vastustuskykyä. Israelilaiset tutkijat ovat kirjoittaneet saman tapaista. Tämäkin asia pitäisi selvittää erittäin tarkkaan.

Kaiken huipuksi omikron variaatio on kuin uusi patogeeni, joka ei nykyrokotteista välitä ja sairastuttaa jopa covid19:ta sairastaneita.

Miten kaikkien näiden asioiden ja kysymysten esillä ollen voidaan pian vanhanaikaiseksi jäävä ja edelleen turvallisuuden suhteen ongelmainen rokote määrätä pakolliseksi?

Itävalta teki pakottavan ratkaisun, mutta ehkä peruu sen, kunhan omikronin ominaisuudet tulevat tarkemmin tietoon.

Luulen, että rokotuspakko tulee jakamaan terävästi yhteiskuntaa ja johtaa merkittäviin protesteihin.