ONKO TUMMA SUKLAA HYVÄÄ RUOKAA?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 231120

Linkki artikkeliin

Mielenkiintoista, että valitut ”asiantuntijat” Heinonen ja Fogelholm esittävät varauksia kaakaon suhteen, vaikka se on runsaskuituinen ja yksi maailman ravintorikkaimmista ruoka-aineista.

      Laajat piirit terveystietoisia ihmisiä (mm. ns. biohakkerit) maailmassa käyttävät sitä jokapäiväisenä superterveellisenä ravintonaan.

      Kaakao ja siitä tehdyt hyvin vähillä sokereilla valmistetut tuotteet ovat laajasti terveysharrastajien arvostamaa superruokaa.

      Suklaan terveyshyötyihin perehtyneet harrastajat ja asiantuntijat käyttävät lähes järjestään 70 – 100 % tummia suklaita suositellusti 50 g/pv, joissa haitallista sokeria on siis hyvin vähän.

      Itse aloitin 10 v sitten 50 %:lla suklaalla, joka maistui silloin kitkerältä, mutta makutottumuksen kautta nyt käytän 80 %:ta ja ruokaan menee myös pelkkää kaakaopavun rouhetta eli ns. kaakaonipsiä.

      Silmiinpistävää on, että ihmisillä, jotka kuluttavat säännöllisesti tummasuklaatuotteita näyttää olevan keskimääräistä terveempi suolisto ja he ovat myös keskimääräistä koulutetumpia ja solakampia.

       Mielenkiintoista, että kaakaon terveysvaikutuksista lausujiin on juttuun valittu ihmisiä, joilla ei ole taustaa kaakaon terveyshyötyjen tutkimuksessa eikä edes mainetta ennaltaehkäisevän elintavan edistämisessäkään vaan pikemminkin roskaruokateollisuuden etujen myötäilemisessä.

      Voi hyvin arvata, että jutun taustalla on HS:n tiedetoimituksen päällikkö ja terveysskeptikko Jukka Knuuti, jolle lähes minkä vaan terveellisen elintavan mollaaminen ja kyseenalaistaminen näyttää olevan tärkeää.

     Tämä on oireellista HS:n toimituspolitiikalta nyt, kun Suomi elää budjetteja paukuttavassa hurjassa sairastamisen ja huonovointisuuden buumissa, jossa hyötyjinä ovat vain sairaanhoitoklusteri ja roskaruokavalmistajat.