PYLLYN PESU VAI VESSAPAPERI

Vessin täydentävä HS kommentti 50119

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000005954390.html

Alapesu on seuraavista syistä erittäin kannatettavaa:

Pesty ja puhdas takapuoli ei kutia, kirvele eikä haise.

Suolistobakteerien (jotka tulehduttavat erityisesti naisen lantion elimiä) siirtymisen vaara genitaalialueelle istuttaessa vähenee paljon.

Housut pysyvät puhtaana.

Ennen seksiä ei tarvitse käydä pesulla.

Naiset voivat pestä vulvansa puhtaaksi samalla kertaa pyllyn pesun kanssa normaalisti erittyvästä valkovuodosta ja pissajäämistä.

Puhdas alapesu kannustaa siirtymään alushousuttomaan elämiseen, jolla on taas monia lisäetuja.

Alushouseton (ja siis pesty) takapuoli pitää kivekset helpommin 33 asteen ihannelämpötilassa, jossa sperma on parempaa ja testosteronia (miehisyyshormoni !!) erittyy enemmän, jolloin elämän laatu tietysti kohenee.

Lantio-olosuhteet voi vielä viimeistellä keskiraollisella keinuvalla satulatuolilla, jolloin genitaali – anaali alueille saadaan riittävä tuuletus, haitallinen puristepaine genitaaleihin ja lantioaukon kautta sisälantioon (joka on istumapaineen takia valtava tautien pesä) poistuu ja lämmönsäätö toimii entistä paremmin.

Takapuolen pesu kuuluu asiaan Etelä-Euroopassa, Japanissa ja Arabiassa. Suomessa ja USA:ssakin fiksut toimivat niin.

Peräaukko on helppo huuhdella käsisuihkulla vessapytyllä etukumarassa jalat harallaan suihkuttamalla lämmintä tai kylmää vettä toisella kädellä suoraan peräaukkoon n. 15 sek. Oikein tehden vaatteet eivät kastu. Puhtaaksi saamiseen mitään hankausta ei tarvita. 2-4 vessapaperin palaa päällekkäin taitettuna riittää riittävään kuivaukseen. Puhtaat mutta kosteat paperit voi panna kuivaan roskikseen. Pytyn huuhtomiseen riittää pieni huuhtelu.

Pyllyn peseminen on sekä terveys-, eko- että mukavuusteko.

Puhdaspyllyisillä ja sen lisäksi varsinkin alushousuttomilla on raikas, vapaa ja mukava olo.

Kannattaa kokeilla.