ROKOTTEILLAKO TERVEENÄ ?

Vessin asiantuntijakommentti HS 91221

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008459194.html

Maailma ei voi elää edes pääasiassa rokotteiden varassa. Suurelle osalle on syntynyt virheellinen käsitys, että elämme tai kuolemme rokotteiden tehon mukana.

Kuitenkin loppujen lopuksi tärkeintä on, miten kunkin yksilöllinen vastustuskyky kykenee torjumaan taudinaiheuttajia, ja siis myös koronan eri muotoja hienojen järjestelmiensä avulla, kuten se torjuu tuhansia muitakin patogeenejä, jotka hyökkäävät jatkuvasti. Sen pitää eliminoida joka sekunti myös kymmeniä tuhansia omia viallisia solujamme, joista voisi alkaa mm. syöpä.

Yksilön immuunielintavoista ja iästä riippuu, miten tehokas immuunijärjestelmämme on.
Nämä tekijät tunnetaan tarkkaan. Runsas kuidun, sinkin, C- ja erityisesti D-vitamiinin saanti sekä uni ja liikunta ovat keskeisiä, useiden siihen vaikuttavien tekijöiden joukossa. (Lue tarkka artikkeli immuunivasteesta vessi.eu)

Tässä epidemian vaiheessa erityisesti keskellä talvea (kun on liian vähän auringon valoa ja liikuntaa ja unikin on monilla huonontunut) pitäisi ihmisiä kannustaa ja neuvoa kehittämään vastustuskykyään, joka hyvässä kunnossa ollessaan yksinkin helposti estää sairastumasta virusperäisiin sairauksiinkin ja jopa syöpään.

Vaikka ikääntyneellä immuunijärjestelmän huoltojärjestelmä onkin kehossaan heikkenemään päin, hyvillä immuunielintavoilla elävät vanhukset voivat kuitenkin sen puolesta olla aivan terveitä hyvinkin korkeaan ikään asti.

Ruotsissa 2015 julkaistussa pitkäaikaistutkimuksessa seurattiin ihmisten sairastumisia 25000 hengen joukossa. Heidän oli jaettu 4 ryhmään auringonotto ja solariumin ottotapojensa mukaan. Eniten ihosyöpää oli ryhmässä, jossa otettiin eniten aurinkoa ja solariumia. Tässä ryhmässä oli kuitenkin vähinten syöpää yhteensä ja sen kokonaiskuolleisuus oli ylivoimaisesti pienin kaikista ryhmistä.

Keskeisin tekijä oli juuri D-vitamiini.