SÄHKÖÄ VAI BIOKAASUA TANKKIIN?

Vessin HS kommentti

Linkki artikkeliin

Sähköautoilu ei ole kovin ekologista.

      43 % sähköstämme on ”fossiilisähköä” ja hävikit yhteensä sähkön tuotannon ja auton vetävien pyörien välissä n. 50 %. Akkujen valmistus syö paljon resursseja ja lisäksi autossa menee paljon energiaa raskaiden akkujen kuljettamiseen.

     Olemme n. 20 %:sti tuontisähkön varassa, eli sähköautojen polttoaine voi myös kriisissä loppua äkkiseltään.

Biokaasun kanssa on toisin.

     Maatalouden, teollisuuden ja vedenpuhdistuksen biojätteillä yhdistettynä n. 10 % (400.000 ha) peltoalan viherrehuun, voisimme saada koko maantieliikenteen kulkemaan biokaasulla.

     Huoltovarman biokaasun tuotannossa tulisi paljon kaivattuja työpaikkoja jaokkeiden tehokkaassa keräilyssä ja levityksessä pelloille kaasutuksen jälkeen peltojen multavuutta eli jo pitkään hiipunutta viljavuutta parantamassa.

     Kannattavuuspaineessa kamppailevat karjatuottajat saisivat ansaittua helpotusta, kun joku hakisi tehokkaasti lannat ja levittäisi hajuttomat jaokkeet peltoon.

     Moni OK talo ja kesämökki irrotettaisiin sähköverkosta, kun edullista paikallista kaasua olisi tarjolla talojen lämmitykseen, liesiin, kylmälaitteisiin ja jopa kotiaggregaattiin.

Onko sähkön tuotanto veroineen valtiolle ja voimayhtiöille niin arvokas energiavallan muoto, että biokaasua ei haluta päästää suureksi?