Superbakteerit kuriin rokotuksilla vai elintavoilla

Vessin kommentti HS;n rokotuksia käsittämättömästi puolustelevaan uutiseen

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000005211087.html

 

Pääkirjoituksen johtopäätös tulehdusten ennaltaehkäisyn tarpeellisuudesta on oikea mutta keino tehdä se rokotuksilla on kuin lääketeollisuuden markkinointioppaasta.

Tulehdukset ja tulehduksellisuus ovat meillä rapistuvassa kansanterveydessä voimakkaassa kasvussa. Nivelrikko, ylipaino ja liika rasva, huono alaraajojen nestekierto, suoliston tulehduksellisuus, huono suun hygienia ja siitä aiheutuvat ientulehdukset sekä genitaalitulehdukset ovat tärkeimmät ja yleisimmät syyt tulehduksellisuuteen, eikä mitään näistä voida tai kannata torjua rokotuksilla eikä varsinkaan järjettömästi antibiooteilla.

Jos Suomessa ymmärretään tehokkaan ennaltaehkäisyn merkitys dramaattisesta sairaanhoidon kuluja ehkäisemässä, voimme lähes ilmaiseksi pienentää tulehduksia ja siten maaperää superbakteereille.

Huonolla immuunivasteella varustettu rapakuntoinen tyypillinen keskivertotallaaja on jo lähivuosina suuressa vaarassa saada kohtalokas superbakteeri kehoonsa.

Oikeasti terveillä elintavoilla immuunivaste on pidettävissä aktiivisena, mikä torjuu tehokkaasti myös syöpää.

Ihannepaino VHH ruokavaliolla, riittävästi liikuntaa, hyvä uni, ravinnepitoinen terveysruoka (siis ei pika- tai einesruoka) ja täydentävät lisäravinteet riittävät.

Tyypillisellä sisätyöläisen matalalla energia kulutustasolla hyvälläkään dieetillä ei nimittäin saada optimimäärää kaikkia ravinteita, joten lisäravinteita tarvitaan. Näistä D, E, B12, B6, B9, Mg, Se, Zn, Cu, I, Kr sekä kuitu ovat yleisesti aivan liian matalalla.

Meidän köyhtyneestä maaperästämme saadussa ravinnossa ei ole läheskään riittävästi tarvittavia ravintoaineita.
Siksi myös kaikki karjan kasvattajat antavat eläimilleen täysin välttämättömiä lisäravinteita.