SUUN TULEHDUKSET LUULTUA VAARALLISEMPIA -SOKERIA VÄHÄTELLÄÄN

Vessin täydentävä kommentti Hs 60219
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005990777.html

Ientulehdukset ovat tietysti vaarallisia, mutta vaarallisimpia terveydelle ovat aivoja tuhoavat bakteerit, joita niissä syntyy.

HS:n viimeisen puolen vuoden juttujen mukaan ientulehduksessa esiintyvät bakteerit lienevät suurin syy nopeaan muistisairauksien lisääntymiseen.

Eri syistä huonosti suistaan huolehtivat kaiken ikäiset kasvattavat suussaan myös aivoille supervaarallisia bakteereita, jotka läpäisevät aivoja suojaavan aivoveriesteen ja aiheuttavat muistisairauksiin johtavia ilmiöitä aivoissa. Huom. Ennen muistisairauksia aivot jo toimivat heikommin, ehkä vuosikymmeniä.

Kun tiedetään, että kehossa kaikki bakteerit ovat vuorovaikutuksessa keskenään, tiedämme, että suun bakteerit myös heikentävät suoliston bakteerikantaa, jolla niin ikään on vaikutusta aivoterveyteen.

Yhteiskuntamme sallii tyhmyyttään sokerin lisäämisen mihin vaan, koska se luokiteltiin ”turvalliseksi” ruoka-aineeksi korruptoituneessa nimitysprosessissa USA:ssa 1970-luvulla. Edelleen kv sokeriteollisuus lobbaa ”turvallisen” sokerin puolesta kaikkialla suurin resurssein.

On suuri joukko tutkimuksia, jossa on todettu, että sokeria käyttävillä suuterveys on paljon heikompi.

Nykyään sokeria on lisätty kaikkialle. Myös suolaisissa eineksissä, salaatin kastikkeissa ja leivissä sitä on 2-8 % juomista puhumattakaan.

Sokereja piilotellaan tuoteselosteissa monilla taviksille tuntemattomilla nimillä.

Syömme eri sokerilaatuja yli 50 kg vuodessa.

Sokeri on yksi keskeisiä kansanterveyden ja siten kansantalouden romuttajia monen vaikutusmekanisminsa kautta.

Kannattaa opetella lukemaan tuoteselosteet ja tunnistamaan niissä eri sokerilaadut.

Sokeririippuvuudesta pääsee eroon 3 viikontäydellisellä sokeripaastolla.

Sen jälkeen olo ja terveys on monin tavoin parempaa.