TOIMIIKO PÄTKÄPAASTO ?

Vessin asiantuntijakommentti Hs 80320
https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000006430572.html

Hesarin juttu jättää harmillisesti kertomatta hyvistätuloksista, joita saadaan ns. 5+2:lla tai 6-8 tunnin vuorokausisyömisen aikaikkunalla, joissa ruokana on VHH (vähähiilihydraattinen, runsaskuituinen ja– rasvainen ruokavalio).

Ilmeisesti asiantuntijoina jutussa toimivilla ei ole omakohtaisia kokemuksia, eivätkä he ole tutustuneet siihen fysiologian teoriaan, joka kertoo, miksi pätkäpaasto toimii.

Näillä menetelmillä saadut fysiologiset muutokset ovat aika monimutkaisia tässä selostettavaksi, mutta googlaamalla arvolliset löytävät ne helposti.

Tavallisten amerikkalaisten supermarkettien jonoissa porukka on tyypillisen ylipainoista.

Piilaaksossa olevissa kaupoissa porukka on sen sijaan solakkaa ja ostoskoreissa on pääasiassa terveysruokaa. Ero tavanomaiseen huikea, eivätkä kaupat näytä sisältä juuri tavanomaisen ”amerikkalaisilta”. Kauppojen valikoimatkin ovat aivan erilaisia. Olen sen itse nähnyt.

Sikäläinen porukka on keskimäärin terveystietoista ja takuulla terveempää kuin jenkkitavikset tai keskivertosuomalaiset. 

Suomalaisen ravitsemussuositusten ja sen käytänteiden puolustaminen on epäuskottavaa, sillä juuri niiden myötävaikutuksella (leivän ja hiilihydraattien syöntisuositus, 5-6 ateriaa päivässä) olemme luoneet hallitsemattoman ylipaino – lihavuussairausbuumin.