VAIN AVANTOKO AUTTAA ALAKULOON JA MASENNUKSEEN

Vessin täydentävä kommentti Hs avantouintijuttuun 40219

https://www.hs.fi/tiede/art-2000005986135.html

Saunomisen laajat terveysvaikutukset ovat tunnettuja samoin, kuin kokemukset avantouinnistakin.

Vankka kokemus on aina vakuuttavampi kuin huonot tai manipuloidut tutkimukset, joita on paljon.
On paljon toimivia ja tehokkaita hoitoja, joita ei vain ole tutkittu. Sitten lääkärit väittävät, että tehoa ei ole, vaikka kokemusta on paljon.

Kylmän kokemus jo 2-3 asteen alentumisena muuttaa kehon fysiologiaa ja aktivoi lämmön tuotantoa ruskeassa rasvassa.

Kannattaa siis pukeutua kevyesti, että keho joutuu sopeutumaan viileään. Se on hyvin terveellistä.

Kylmän kokemusta voi torjua liikkumalla reippaammin, mistä nestekierto, aineenvaihdunta ja hormonitoiminta vilkastuu ja aivokemiakin paranee.

Masennuslääkkeet on monessa yhteydessä todettu toimimattomiksi ja haitalliseksi sivuvaikutuksineen ja riippuvuuden aiheuttajina.

Kuka vaan voi tasapainottaa aivokemiaansa, eli parantaa mielialaansa altistamalla aivot luonnollisille ärsykkeille. Myös sauna parantaa mielialaa ja vähentää stressiä.

Muita masennuksen toimivia torjuntakeinoja ovat hyvä uni, liikunta, vähähiilihydraattinen kalapitoinen dieetti, SOME ja ruutupaasto, rauhallinen luontoliikunta, seksi, läheisyys, ystävyyden hoito, hieronta ja kosketus, alkoholin poisjättö. Monet tavalliset lääkkeet heikentävät aivojen hyvinvointia.

Vajaaravinteiset aivot masentuvat varmasti: Ota siis Vit-D 100 mcg, Omega3 min 2 g/pv, B12 ja B9 1 mg, B6  20 mg, fosfolipidit.

Masentuneen kannattaa kerätä kuismaa (tehokas mielialalääke), kuivata sitä ja käyttää teenä ympäri vuoden.

Myös kurkumalla on hyviä aivovaikutuksia.

Loistavat suomalaisen professorin kirjat: ”Suomen Lääkekasvit” ja toinen ”Elinvoimaa mausteista”, antavat monta vinkkiä kasveista, joilla aivojaan voi hoitaa tehokkaasti ja lääkkeettömästi.