VASTUSTUSKYVYN TEKIJÖITÄ

Tärkein immuunivasteen tekijä on D-vitamiini. Sen oikea taso on kv. asiantuntija tutkimusten mukaan (joita suomen sairaanhoitoammattilaiset eivät tiedä) työikäisillä ja lapsilla 120 – 150 nmol ja senioreilla 150  – 200 nmol. Näinhin päästään yleensä syömällä 100 – 200 nmol vit. D3. Tämä terveystekijä on niin tärkeä, että kannattaa ottaa kerran vuodessa muutaman kympin analyysi, että oppii passaamaan tason oikeaksi, koska imeytyminen vaihtelee yksilöittäin.

Listasta taas oli unohtunut uni, jota pitäisi olla hyvälaatuisena aikuisilla min 7 t/yö ja lapsilla 8-10 t / yö. Hyvän unen saamiseksi on lukuisia eri tekijöitä, hyvät unitavat tietysti ensimmäisinä.

Kolmas unohtunut tekijä oli ruuan kuitupitoisuus. Sitä pitäisi syödä 50 g/ 1000kcal jotta olisimme edes lähellä fysiologista optimiamme ja suoliston vaatimuksia. Runsas kuitu kasvattaa hyviä bakteereita, nämä taas serotoniinia josta tulee tryptofaania ja josta taas melatoniinia ja siitä taas lisää hyvää unta. Kuidusta tehdään myös kehoon immuunisoluja (8 eri tyyppiä) jotka partioivat verenkierrossa ja imusolmukkaissa ja siellä ne tappavat vieraita viruksia ja bakteereita.

Hyvää vastustuskykyä ei saa myöskään ilman riittäviä ravintoaineita joita on n. 30 kpl. Niistä kehomme haluaa joka päivä valmistaa n. 3500 erilaista biokemiallista ainetta, hormoneja, entsyymejä yms. jotka hoitavat elintoiminnot. Vajaaravitsemus syntyy helposti eines- ja valmisruualla, josta suuri osa on puhdistettua ja prosessoitua.

Tiheäravinteinen luomuruoka ilman tyhjiä kaloreita ja sen päälle vielä monnivitamiinitabletti tuplana, kalaöljyä ja D-vitamiini on työikäisen ja lapsen aivan perusannos. Seniorit tarvitsevat lisäksi B12, B9 (foolihappo) ja B6 lisät muistisairauksien välttämiseen.

Kaikille karjaeläimille syötetään lisäravinteita kuumentamattoman täyspainoisen rehun lisäksi, koska kasvattajat tietävät että ilman niitä kasvu heikkenee ja sairastuminen lisääntyy heti. Me ihmiset emme tee poikkeusta. Ikivanhoista ja köyhtyneistä pelloista ja kasvuhuoneiden keinoalustoista ei ravintoaineita enää juuri irtoa.