KANNATTAAKO RASKASMETALLEJA KOETTAA VÄLTTÄÄ


Vessin täydentävä kommentti Hs 290420

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006490236.html

Hiilen poltto levittää raskasmetalleja ympäri maailman. Niitä tulee myös monesta muusta lähteestä ja kaikkia on vaikea välttää.

Niiden vaikutus jää piilovaikutukseksi, joka nakertaa terveyttä ja lisää erilaisia vaivoja mm. syöpää, vaivihkaa.

Minusta tutkimuksia vaarallisimmista ja myös puhtaimmista ruoka-aineista kannattaa seurata ja tehdä niidenkin perusteella ruokavalintoja.

Valitettavasti ihmiskunta pitää vesistöjä kaatopaikkoinaan, jossa haitta aineet kuten raskasmetallit, lääkeaineet ja hormonit siirtyvät ravintoketjuun. Ravintoketjussa rikastuvien eläinten syöntiä kannattaa välttää.

Itsekin olen siirtynyt saamaan pääosan Omega3 rasvoista jo pillereistä.

Kehitysmaissa (Kiina, Aasian, Afrikan maat) käytetään kemikaaleja holtittomasti eikä sikäläisiäkään rajoitteita noudateta. Tullilaboratorio ei saa kiinni kaikkia saastuneita eriä pistokokeillaan.

Monissa aineissa haitta-ainepitoisuudet ovat kuitenkin liian korkeita, koska yhdistelmävaikutuksena muiden kemikaalien kanssa haittoja, mm hormonihäirintää, kyllä tulee. Sen vaikutukset ovat jo nähtävissä luonnossa monissa kohdin, myös ihmiskunnassa.

Parasta on syödä mahdollisimman paljon kotimaisia tai pohjoismaisia luomutuotteita, joissa pitoisuudet ovat vielä pieniä.