Vessin täydentävä kommentti HS 50420
https://www.hs.fi/tiede/art-2000006464588.html
Viime vuosina monen terveysongelman on todettu olevan kytköksissä mikrobiomiin, eli suoliston mikrobistoon. Tässä jutussa mainittu italialaisten lääkärien epäilyt koronan ja korkean kuolleisuuden kytköksestä ei siis tullut asiantuntijoille yllätyksenä.
Italialaiset, espanjalaiset ja lähitulevaisuudessa myös intialaiset ja jenkit ja todennäköisesti myös brasilialaiset saavat koronakriisissä maksaa holtittomasta antibioottipolitiikastaan ihmisten lääkinnässä ja karjan kasvatuksen rutiininomaisena lisäaineena.
Kyllä Suomessakin jossakin määrin käytetään antibiootteja. Tiedän itse, että esim. niitä käytetään kalan kasvatuksessa ainakin jossakin määrin.
Kotieläimet nimittäin kasvavat nopeammin, jostakin syystä, jos niiden suoliston mikrobikantaan tungetaan antibiootteja ilman että hoidetaan sairauksia.
Uusien antibioottien keksimisessä ei ole mitään mieltä, jos niiden käyttö jatkuu yhtä holtittomana kuin on nykyinen tapa maassa kuin maassa. Näin uudetkin pian menettävät tehonsa ja superbakteerit sen kuin voimistuvat.
Medikaalisaation mukaiseen suhtautumiseen kuuluu, että
hoidetaan lääkkeillä oireiden mukaan.
Siihen EI siis kuulu, että kasvatettaisiin potilaan vastustuskykyä eri keinoin,
millä saataisiin voimakkaammasta immuunivasteesta parempi suoja taudinaiheuttajia
vastaan ja tuki paranemiselle.
Solakat hyvillä elin- ja terveystavoilla elävät ihmiset, joilla siis on parempi immuunivaste, erottuvat joukosta pienemmän sairastelunsa, suuremman energiatasonsa ja pidemmän eliniän odotteensa kanssa.
Parempi vastustuskyky saadaan laadukkaan antibioottien välttämisen lisäksi laadukkaan perusravinnon, erilaisten teho- ja lisäravinteiden sekä hyvien elin- ja terveystapavalintojen avulla.
Näissä ei lääke- ja sairaanhoitoteollisuudella ole voitonteko mahdollisuutta ja siksi tätä strategiaa ei edistetä.