ASBESTI EI AINOA PEITTELYN KOHDE – NIITÄ ON VIELÄKIN

Vessin kritiikki nykyistenkin haittojen peittelyyn

 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005787657.html

 

HS uutisoi suppeasti Suomen asbestihaittojen peittelystä 1970 – luvulla.

Päivänselvien terveyshaittojen vähättely ei ole poistunut mihinkään, jos takana ovat riittävän suuret yhtiöt, joilla on lobbauksen ym. ei-julkisen vaikuttamisen (Suomessa ei saa sanoa sanaa lahjonta) keinoin resursseja vaikuttaa.

Poliitikothan ajattelevat aina kapea-alaisesti, lyhytnäköisesti ja itsekkäästi, ja siinä onkin syyt arvostuksen puutteeseen.
Rötösten peittelyyn syyllistyy myös media. Mm HS ei julkaiset syöpäteollisuutta (syöpälääkkeitä tekevä lääketeollisuus) kritisoivia kommentteja. Tämä antaa mielenkiintoisen kuvan Suomen sananvapaudesta.

Tämän päivän peiteltyjä asioita ovat syöpälääkkeiden tehottomuuden ja haittojen lisäksi useissa tapauksissa haitalliset tai tehottomat kolesterolin alennuslääkkeet eli statiinit, tehottomat masennuslääkkeet, haitalliset ruuan lisäaineet, kansan katastrofaalisen lihomisen todelliset syyt ja seuraukset, nastojen käytöstä aiheutuvat monet haitat. Myöskään syövän biokemiallisista eli luontaisista hoidoista ei saa puhua mediassa, koska syöpäteollisuuta halutaan suojella kilpailulta.

Viranomaiset ja media eivät myöskään pidä esillä sitä, miten nopeasti nykyisen ilmastonmuutoksen takia nykyinen elämänmeno mullistuu, eikä sitä että v. 2030:sta eteenpäin on ns. auringonpilkkuminimi, jolloin auringon säteilyä on jopa 40 % nykyistä vähemmän ja olosuhteet samat kuin 1600 luvulla suurina nälkävuosina, jolloin tämä ilmiö oli viimeksi.

Totuuksia vältellään taloudellisen painostuksen takia ja siksi jotta voisimme jatkaa elämistä lyhytnäköisesti pää pensaassa.