Glyfosaattiako kaupunkien nurmikentille ?

Vessin kommentti HS:iin kemikaalien puistokäytön mielekkyydestä

http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005245017.html

 

USA:n suurin ennaltaehkäisevän lääketieteen sivusto, Mercola.com teilaa glyfosaatin ilman muuta syöpävaarallisena kymmeniin tiedeviittauksiin perustuen.

Myös WHO on todennut, että työläisasujaimistoissa, joiden ympärillä Etelä-Amerikassa levitellään glyfosaattia, niin että kylät ja asuinalueet usein saavat kemikaalisumusta osansa, syöpiä esiintyy kymmeniä kertoja normaalia enemmän.

Glyfosaatti on myös paha hormoonihäiritsijä. Näiden yhteisvaikutus saa aikaan meilläkin laajalti esiintyvää sperman laadun heikkenemistä ja testosteronin vähenemistä, genitaaliterveysongelmia jne. AGD (poikalasten Anal Genital Distance) markkerina feminisaation (hormoonihäiriön yksi nimi, TDS) yleisyydessä on pahenemassa kaiken aikaa.

1970-luvulla olleet kaikki, silloin turvallisina pidetyt maatalouskemikaalit on kielletty liian myrkyllisinä. Myös sen jälkeen on tullut ja mennyt useita kemikaaleja. Lähes poikkeuksetta sitä mukaa kun käyttökokemuksia karttuu lisää, kemikaalien vaikutuksissa havaitaan erilaisia vakavia haittoja.

Valitettavasti pahinta ja salakavalinta ongelmaa eli kemikaalien yhteisvaikutusta, johon riittää häviävän pienet pitoisuudet, kukaan ei vieläkään torju tai tutki mitenkään.

Meillä on jo useita pahenevia kansansairauksia joiden alkusyy on tuntematon ja joiden biokemiassa kemikaalit ovat varmasti joissakin rooleissa.

Ainoa järkevä ja turvallinen tapa on karsia kemikaalit elinympäristöstä ehdottomaan minimiin.

EU:n elinten (erityisesti komissio) teollisuusriippuvuus ja korruptoituneisuus on osoitettu moneen kertaan. Tästä syystähän esim tupakkaan ei voitu EU:n taholta puuttua yli kymmeneen vuoteen kun komissiossa oli teollisuuden ostamia lobbareita.

Täysin järjetöntä on levittää kemikaaleja ihmisten ja varsinkin lasten oleskelu-, retki- ja leikkipaikoille.

Jotakin vihreää maasta kasvaa joka tapauksessa ja ihmisille sen lajikevalikoima on ihan sama. Nurmen leikkuulla nurmikot saadaan pidettyä siisteinä ja viihtyisinä.