ISTUMA-ASENTOKO MERKITYKSETÖNTÄ SELÄN TERVEYDELLE

Vessin kommentti Hs:iin täynnä virheitä olevaan juttuun 290818

https://www.hs.fi/elama/art-2000005807462.html

FT Kurronen ehkä heittelee tietoisia pötyväitteitä saadakseen aikaan keskustelua.

Taktiikka sekin.

Harmi vain, että juttu on HS:ssa, joka on olevinaan laatulehti.

Suomessa 800.000:lla on tänäänkin selkäkipuja. Niihin syödään koko ajan suuremmalla rahalla TUKI (tulehduskipu-) lääkkeitä kuin mitä laitetaan työympäristön kehittämiseen.

TUKI lääkkeillä on monia haittavaikutuksia, joista pahimpia ovat kehittyvä riippuvuus sekä suoliston mikrobiston tuhoutuminen. Kuten kaikki tiedämme, selkäkipuja TUKI lääkkeet eivät estä, mutta niiden myynti on kuitenkin hyvää liiketointa, samoin kuin n. 20.000 selkäleikkausta / v.

Kurrosen päävirheväittämä on, että selkäkivut eivät tule istumisesta.

Ne tulevat JUURI SIITÄ, eli tavanomaisella tuolilla väkisin syntyvästä PYÖREÄSELKÄISESTÄ luonnottomasta asennosta, joka tavallisilla istumamäärillä aiheuttaa selkänikamien välisten nivelsiteiden venymisen (-> ryhdin huononeminen, yliliikkuvat nivelet) toispuoleisen ja siten rappeuttavan paineen välilevyihin sekä selän pehmytkudosten kiristymisen, mikä heikentää nestekiertoa (veri + imuneste) niin, että selän kaikkien kudosten rappeutuminen alkaa tai nopeutuu.

Suomessakin selkäkipuilu on saatu pois sadoilta tuhansilta ihmisiltä, kun he ovat alkaneet istua selän rakenteen kannalta ideaalisessa ratsastuksenomaisessa istunnassa lonkat ja polvet 135 / 135 kulmissa.
Näin saatu luonnollinen istumaryhti parantaa myös tärkeitä veren virtausta aivoihin (rennot kaulalihakset), hengityksen syvyyttä, suoliston toimintaa sekä genitaali- ja sisälantion terveyttä, jos istuja ymmärtää käyttää keskiraollista istuinmallia.
Jos vielä hoksaa pitää istumaterveellisiä, lantiosta väljiä vaatteita, seistä n. 10 – 20 % ajasta, liikkua aina kun mahdollista (esim. ”Walk & Talk”), säätää monitorit silmien tasalle ja asentaa kyynärpäiden alle pehmustetun tuen, ollaan ergonomiassa jo pitkällä, eikä inhottavista selkäkivuista enää tarvitse kärsiä.