KIVUN ESTOA VAI KIPULÄÄKITYSTÄ

Vessin kommenttikalliiseen ja tehottomaan kipulääkitykseen Hs 160219

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006003189.html

Uutisessa mainittiin, että kipua voi ehkäistä, silti YHTÄÄN ESTOKEINOA EI MAINITTU.
Kipu on niin valtava inhimillinen ja erittäin kallis ongelma, että ehkäisyn pitäisi olla ensisijainen.

Yleisestä selkäkivusta suurin osa on estettävissä alaselän rappeutumista ehkäisevillä toimilla.
Tämä saavutetaan helposti istumalla ryhdikkäästi suoralla selällä keskiraollisella ja keinuvalla satulatuolilla, mikä ylläpitää selässä pientä ”mikroliikettä” veren- ja lymphakierron lisäämiseksi.
Tässä asennossa välilevyihin kohdistuva rasitus on huomattavasti vähäisempi, kun fasettinivelet kantavat suuren osan painosta välilevyjen lisäksi.
Näin istuen polvi- ja lonkkanivelissä on 135 asteen kulmat, mikä takaa pienemmät rustopaineet ja paremman nivelen sisäisen aineenvaihdunnan, estäen yleisiä ja kivulloisia nivelrappeutumia.

Toinen estokeino liittyy kivun syntymiseen tulehduksista. Eniten erilaisia tulehduksia synnyttää ylipaino.
Kansanterveyspolitiikka, joka estää lihomista, estää siis tehokkaasti myös kipuja.

Sokerin kieltäminen ”suolaisissa” eineksissä, 50 % ALV pikaruuassa, sokeripitoisissa juomissa ja makeisissa ja vastaavasti ALV 0 % kaikissa kasviksissa (siemenet, sienet, pähkinät, hedelmät, marjat, vihannekset), tiukka natrium (suola) maksimi ja terveellinen kuituminimi valmisruuissa muuttaisivat ravitsemusta paljon terveellisemmäksi.

Alkoholin käytön vähentäminen, energiajuomien myyntikielto alle 18 vuotiaille ja kouluista poistumiskielto päivällä laihduttaisivat kansaa lisää.
Lisäkeinoja ei ole vaikea luetella.

Ravitsemussuositukset sisältävät aivan liikaa sokeria ja muita nopeita hiilihydraatteja, jotka ylläpitävät tulehduksia edistävää bakteerikantaa suolistossa.

Kipuja ja tulehduksia ehkäistään lisäämällä kansan liikkumista, lisäämällä edistäviä ”keppejä ja porkkanoita”.

Lääkekannabiksen
(ei sis. päihdettä) vapauttaminen lisäravinteeksi, toisi markkinoille tehokkaan, halvan ja turvallisen kipulääkkeen, jolla on myös monia muita terveysvaikutuksia.