KOMMENTTI PERÄPUKAMIEN HOIDOSTA

Vessin tärkeät täydennykset puutteelliseen artikkeliin

http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005221140.html

 

Uutisen neuvojen keinovalikoima on niin puutteellinen, että sitä pitää täydentää.

Syömme kuituja n. 13 g/ pv, vaikka suolistomme rakenne ja hyvä suolistoterveys vaatisi kuituja n. 50 g/1000 kcal. Tällaisen kuitumäärän ruoka on aivan erilaista kuin tavallinen ja melko epäterveellinen ruoka. Vilkas suolentoiminta suuren kuitumäärän kanssa ylläpitää suoliston terveyden seurauksena myös hyvää immuniteettia ja pitkän päälle myös vähentää kilpirauhas- ja muistisairausriskejä tehokkaasti.

Loistavia kuidun lähteitä ovat siemenet. Yön yli liotuksessa olevat siemenet (pellava, shiia, hamppu ym.) yhdessä marjojen ja hedelmien kanssa muodostavat loistavat kuitusmoothien, jossa on ”superfoodina” monia hyvään terveyteen johtavia aineita. Yksi reilu lasi aamu- ja iltapäivisin pitää ummetuksen ja peräpukamat loitolla.

Magnesium sitraatti jauheena on tehokas laksatiivi ja poistaa myös yleistä magnesiumin puutetta. Yleensä puoli teelusikallista riittää.

Istuminen keskiraolliselle ja keinuvalle satulatuolille kannattaa ehdottomasti monen syyn takia. Keskirako poistaa väljähköjen vaateiden (naisilla väljä hame ja vain puristamattomat alushousut alla, miehet mieluiten ilman alushousuja) paineen lantionpohjasta ja suolen alapäästä.

Liikkeen tuominen istumaympäristöön (tuolin keinunta, + rullailu-kurotus, + puhelut/keskustelut kävellen, + työpäivää tauottavat minijumpat) myöskin torjuvat suolistonhäiriö- / nestekierto- / istumaperäisten vaivojen riskejä.

Suolen ja peräaukon terveydessä auttaa huomattavasti, jos ottaa tavakseen pestä takaapäin peräaukkonsa ulostamisen jälkeen ensin suihkuttamalla ja sitten sormilla hankaamalla yhdessä vesisuihkun kanssa. Näin ihminen saa hyvän näppituntuman tähän kehon osaansa.

Jos suoli, peräsuoli ja peräaukko ml on kunnossa, sen peseminen ja hankaaminen tuntuu miellyttävältä, parantaa itsetuntemusta ja vilkastuttaa sen alueen aineenvaihduntaa.

Tähän terveystapaan tottunet ei siitä enää millään luovu.