LÄÄKINNÄLLISET SIENET TEHOKKAITA LÄÄKEKASVEJA

Vessin asiantuntijakommentti Hs 70620

Linkki artikkeliin

Pakurin, lakkakäävän ja muiden lääkinnällisten sienien viljely on erittäin järkevää ja tuottavaa metsien uustuotantoa, josta voi ja tulisi kasvattaa merkittävä tuotannon- ja viennin ala.

Näin niiden myötä niiden käyttö myös Suomessa yleistäisi lääkinnällisten sienten käyttötietoisuutta ja kansanterveyttä. Molemmat ovatkin olleet ilahduttavasti kasvussa. Näitä tuotteita saakin useimmista terveyskaupoista ja tietoa internetistä.

Suomessa on myös tehty (Halmetoja) kansainvälisestikin merkittävä kirja pakurikäävän käytöstä ja vaikutuksista. Näihin asioihin perehtyminen on mielenkiintoista ja hyödyllistä, ja voi olla monelle sykäys oppia muutenkin hyödyntämään sieniä ja muita yrtti ja lääkekasveja terveyden vahvistamisessa.

Ennaltaehkäisyssä, yrtti- ja kasvilääkinnässä lääkinnällisillä sienillä on pitkä ja koettu maine maailmalla. Niistä on kyetty tunnistamaan suuri määrä bioaktiivisia aineita, joihin teho perustuu. Ennaltaehkäisyn ja CAM:n (Complementary and Alternative Medicine) harrastajat ja asiantuntijat käyttävät lääkinnällisiä sieniä rutiinisti niiden teho tuntien.

Itsekin suosittelen määrättyjä vaivoja poteville lääkinnällisiä sieniä tehokkaina vaikuttajina.