LENTOERGONOMIASSA PALJON PARANTAMISEN VARAA

Vessin asiantuntijakommentti Hs280220
https://www.hs.fi/elama/art-2000006421322.html

Konservatiivisten ja jämähtäneiden lentoyhtiöiden pitäisi kehittää toimintaansa monella tapaa.

Käsinojat ovat aivan liian kapeita ja kovia.

Niissä pitäisi olla levitettävät ja pehmustetut kaistat, joita ihmiset voisivat käyttää hyvin lihavia lukuun ottamatta, ja jotka tarjoaisivat vieruskavereille oman ja terveellisemmän tuen.

Näiden puutteen takia minä kannakin omia kyynärpehmikkeitä mukana. Koneissa, joissa on tyynyjä tai vilttejä, sellaisen voi panna käsinoja päälle levennykseksi ja pehmusteeksi.

Pöytien pitäisi olla korkeussuunnassa säädettävä, koska sitä käytetään enemmän laitealustana kuin syömiseen. Normi korkeudella ergonomia on surkea.

Suurin riesa lentokoneissa on mitätön ergonomia. Alaselkä ei saa koskaan tukea kun tuolin muotoilu ei vastaa ihmisen anatomiaa. Myös istuimessa istuinluut eivät saa mitään tukea ja siksi pakarat ja reidet puutuvat pian. Istuinosa pitäisi olla pyöreähkö, jossa olisi n. 35 mm keskirako antamalla helpotusta häntäluulle, lantion pohjalle ja genitaaleille, joiden päällä ei saisi, eikä kukaan haluakkaan istua. niille tuleva paine normi-istuimessa leviää myös sisälantioon ja aiheuttaa siellä tilastoissakin näkyviä useita elinten vaivoja.

Onneksi markkinoilla on työistuimia (satulatuoleja), joissa on keskirako ja hyvä tuki istuinluille sekä laadukas ja anatomisesti edullinen muotoilu.

Ei ole mitään syytä, miksi lentoyhtiöt eivät voisi soveltaa tätä uutta ergonomiatekniikka myös ainakin lyhyen ja keskimatkan koneisiin, jolloin töitäkin voisi pystyistunnassa tehdä matkan aikana mukavammin. 

Lentokoneiden sisustus ja toiminnot ovat kehittyneet 50 vuodessa surkean vähän ja monessa asiassa (tila, ruuan laatu) menneet jopa takapakkia.