LENTOPÄÄSTÖJEN VÄHENTÄMINEN MAHDOLLISTA JA KIIREELLISTÄ

Vessin realistisetkeinot asian ratkaisuksi 140219
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006000567.html

Lentopäästöjen vähentämiseksi voitaisiin tehdä paljon, jos arat ja tulevaisuudesta piittaamattomat poliitikot vain uskaltavat:

Lentopolttoaineita pitäisi tietenkin verottaa samalla tavalla kuin maantieliikennepolttoaineita. Miksi niillä pitää olla etuoikeus. Nythän verot puuttuvat.

Matkustajien pitäisi maksaa painon (keho + matkatavarat) mukaan. Tästähän se kuormitus koneelle syntyy.

Lentojen ohjaus tulisi siirtää tehoälytietokoneiden huoleksi pois virheitä tekeviltä lennonjohtajilta.

Lentokentillä koneet pitäisi siirtää vetoautoilla koneiden omien moottorien sijaan, jotka toimivat hyvin tuhlailevasti taksiajossa.

Kaikki tekniset innovaatiot ja parannukset pitäisi tietenkin ottaa heti käyttöön.

Biopohjainen polttoaine pitää ottaa 15 v siirtymäaikataululla käyttöön, vaikka hinnat sillä nousevatkin.

Kv. supervanhoillinen ja byrokraattinen amerikkalaisjohtoinen ilmailujärjestö, joka hyväksyy kehitystoimet pitäisi hajottaa ja koota uudelleen uudenaikaiselta ja kehityshakuiselta pohjalta.

Jos pelkästään Eurooppa olisi tiukka edelläkävijä uusine poissulkevine sääntöineen, muiden olisi seurattava, koska Eurooppaan ei voi jättää lentämättä.

Jos haluamme estää katastrofaalisimmat ilmastonmuutoksen seuraukset, meidän pitäisi luopua osasta typeryyttämme ja itsekkyyttämme ja tunnustaa, että emme voi enää elää kuin siat pellossa, jos hyväksymme sen, että lastenlapsillakin tulee olla oikeus elämään.